BERGEN: Uttaksløpene gikk i Bergens mange smau, smale gater og bratte bakker lørdag og søndag, og bød på krevende orientering. Dag leverte god løping med 2. plass lørdag og 7. plass søndag.

– Jeg synes begge løpene var OK. Det var ingen store feil noen av dagene, men det er nok noen veivalg som kunne vært bedre, påpeker han.

Den fysiske formen mener han skal bli enda bedre til EM.

Dag Blandkjenn under søndagens løp i Bergen. Foto: Jonatan Rosengren Drake/Varegg Orientering

Fredag setter Dag og resten av landslagstroppen kursen mot Sveits. Kommende helg skal de delta i det sveitsiske mesterskap som en del av forberedelsene til EM. EM går i Neuchâtel, Sveits 13.–16. mai. Distansene som skal løpes er mix-stafett, knockout-sprint og vanlig sprint. Løpene inngår også som første runde i sesongens verdenscup.

EM-uttaket var viktig også med tanke på muligheten for å kvalifisere seg til sprintdistansene i VM. Norges tropp tas ut basert på resultatene i EM. Hvilke løp som blir arrangert her hjemme framover er fortsatt usikkert, og NM sprint er allerede blitt utsatt.

Dag Blandkjenn manøvrerer seg gjennom Bergens gatenett. Foto: Jonatan Rosengren Drake/Varegg Orientering

Dag, som de to siste sesongene har vært en del av Norges Next-generation landslag, har tidligere løpt junior-VM, Euromeeting, student-VM og verdenscup for Norge. Det har resultert blant annet i 6. plass på langdistansen i junior-VM og 4. plass på jaktstart i Euromeeting. Han har NM-bronse på vanlig sprint og NM-sølv på knockout-sprint.

Resultater fra helgens uttakingsløp i Bergen