Styrkeløfteren Carl Petter Sommerseth (33) fra Lyngdal var bare rundt 20 kilo sammenlagt bak pallplassen i helgas VM i Helsingborg i vektklassen minus 120 kilo. Styrkeløfteren Carl Petter Sommerseth (33) fra Lyngdal var bare rundt 20 kilo sammenlagt bak pallplassen i helgas VM i Helsingborg i vektklassen minus 120 kilo. Foto: Per Gunnar Roalkvam (arkivfoto)

Tror på nytt NM-gull etter sterk VM-debut

Etter to norgesrekorder og sjetteplass i VM-debuten løfter jeg snart for mitt tredje strake NM-gull.

UTØVERBLOGG: I mine tre øvelser i mitt første styrkeløft-VM ble resultatene 305 kilo i knebøy, 215 kilo i benkpress, og 342,5 kilo i markløft. Det gir totalt 862,5 kilo på 119,8 kilo kroppsvekt. Jeg perset i knebøy, benkpress og totalt. Jeg satte norgesrekord knebøy og sammenlagt.

Jeg ble nummer seks totalt og var veldig nær medalje i benkpress og markløft. I sistnevnte løftet jeg like mye som de som ble nummer to og tre, men ble nummer fire grunnet høyere kroppsvekt enn dem.

Jeg er kjempegodt fornøyd med VM-debuten, som har gitt meg masse god erfaring. Britiske Tony Cliffe, som løftet totalt 920 kilo (327,5 kilo, 242,5 kilo og 350 kilo), viste hvor standarden for å være best i verden ligger. Jeg skal samle overskudd fram mot NM i Stavanger om halvannen uke og håper på nye perser da. Målet er også å vinne mitt tredje NM-gull på rad.

Les flere innlegg fra Carl Petter Sommerseth her