KRISTIANSAND: Det endte med 7-2-seier til Fløy, etter at pauseresultatet var 3–0 til bortelaget.

Det var noe tvil om kampen kunne spilles lørdag etter et væromslag fredag kveld, men etter iherdig innsats fra Starts tekniske avdeling i morgentimene ble Sparebanken Sør Arena sladdet for tynt lag med snø.

Start 2 åpnet kampen friskt og hadde en kjempesjanse til å gå opp til 1–0 like etter kampstart. Fløy-trener Joey Hardarson var etter dette raskt ute med å justere presshøyden, og derfra og inn ble det enveiskjøring. Start 2 hadde store problemer med å spille seg ut bakfra og gang på gang ble de brutt av aggressive Fløy-spillere.

I tillegg til aggressivitet var Fløy-laget godt organisert og viste mye godt pasningsspill. Gutta gikk til pause med 3-0, men kunne fort scoret et par til dersom man hadde vist enda mer besluttsomhet i avgjørende øyeblikk. Preben Hille, William Hilmarsson og Kristian Lien scoret for bortelaget før pause.

I 2. omgang svingte prestasjonene noe mer og Start 2 scoret to mål ved Sander Svela og Jesper Gregersen i denne omgangen, etter ufokusert defensivt spill hos Fløy. Men så lenge Kristian Lien, Marius Framnes, Jone Bjerkreim Kleppa og Aksel Kloster puttet fire mål, ble det en utklassingsseier til slutt.

Gutta har all grunn til å være fornøyd med gjennomføringen av kampen. Fin intensitet kombinert med mye bra spill gjorde Joey Hardarson til en fornøyd mann etter kampen. Neste kamp er mot Vindbjart på Moseidmoen kommende fredag klokka 18.00.

Alf Erik Svela i Start 2s trenerapparat melder følgende:

– Et ungt juniorlag tapte fortjent mot Fløy. Bortsett fra de første 15 minuttene slet vi med frispilling mot Fløys høye presspill. Vi klarte heller ikke å få eget press til å fungere optimalt. Dette var god læring for unggutta og en reality check på hvor lista må ligge fremover. For øvrig var det gøy å se tidligere Start-gutter med gode prestasjoner i Fløy-drakt.

Fløys tropp: Markus Kristiansen, Reidar Vingen, Jone Kleppa, Johannes Eftevaag, Benjamin Sundo (prøvespiller), Anders Hella, Dirirsa Gamachis (prøvespiller), Sander Ystanes, Arent-Emil Hauge, Preben Hille (prøvespiller), Marius Framnes (prøvespiller), Marcus Aamodt (prøvespiller), Kristian Lien, William Hilmarsson, Jesper Ørner Pettersen, Steinar Blom, Aksel Kloster.

Start 2: Herman Johnsen – Fredrik Strømland Lien, Martin Eriksen (Even Flottorp fra 46 min.), Fredrik Østhus, Deni Dashaev – David Lunde (Fredrik Berge fra 60 min.), Jesper Gregersen, Levi Eftevaag (Kristoffer Birkeland fra 46 min.) – Helge Strand (Teodor Witzøe fra 46 min.), Sander Svela, Elias Nahiry.