UTØVERBLOGG: Tidligere i år ble jeg valgt ut som en av tolv deltakere i realitykonseptet «Kompani Lauritzen: Tropp 1», som snart kommer på tv. Da jeg fikk beskjeden, visste jeg at jeg var nødt å legge kickboksingen på hylla de tre ukene innspillingen varte. Jeg tenkte at en slik muligheten vil jeg bare får en gang i livet, og at jeg måtte ta den.

Etter innspillingen var det bare tre uker til et verdenscupstevne i Tyrkia, som var første kvalifiseringsstevne til EM. Jeg forberedte meg så godt jeg kunne, men tapte min første kamp mot ei tyrkisk jente. Jeg følte at jeg hadde mislykkes og at jeg ikke fikk til noe. Det var mye følelser og tårer, som viser hvor mye denne idretten betyr for meg.

Tre strake finaleseire

En måned senere deltok jeg på en av verdens største bokseturneringer for jenter. Her møtte jeg en god engelsk bokser, vant min finale og fikk gull. Jeg hadde en god følelse etterpå, og tenkte at dette måtte jeg ta med meg i neste verdenscupstevne i kickboksing, som var lagt til Budapest.

Her jubler Amalie Anker Johansson for seier i Scandinavian Open. Foto: Privat

På vei til Budapest måtte jeg jobbe med meg selv og ha troen på at jeg er god nok. Jeg snakket flere ganger med meg selv, for å minne meg på at jeg må ha det gøy og kose meg også. Jeg klarte å beholde roen og slappe av da jeg møtte en polsk utøver. Det ble gull i det som var en av de beste kampene jeg har gått hittil i karrieren. I tillegg var det et kvalifiseringsstevne til EM.

En stund etter den kampen vant jeg gull i Scandinavian Open etter finaleseier over ei tyrkisk jente. Dette var nok et kvalifiseringsstevne til EM.

Vil ha ny mesterskapsmedalje

Noen uker etter på ringte landslagstrener Daimi Akin for å fortelle meg at jeg er tatt ut til EM. Jeg er utrolig glad for at jeg får denne muligheten. Dette blir mitt første EM, og mitt tredje mesterskap med Norge i fullkontakt-disiplinen. Fra før har jeg en VM-bronse i Antalya i 2019 og et VM-sølv fra Italia i fjor høst.

Jeg er i full oppkjøring og føler meg sterk. Vi har hatt samlinger og det venter en hel uke med laget som skal være med til Tyrkia der vi skal ha to økter om dagen. EM varer fra 11. til 20. november.

Målet mitt er å prestere så bra jeg kan og håpe på at det holder til EM-gull.

PS! Grimstad-duoen Yvonne Murray og Regine Krüger er også tatt ut til EM, de skal konkurrere i henholdsvis lettkontakt og point fight.

Det norske laget som skal til EM i kickboksing i november. Bak fra venstre: Daimi Akin (trener), Nickolaj Christensen (trener), Angel Ruiz (trener), Truls Mathisen, Josef Löfgren, Americo Barrios, Jack Eilertsen, Kian Golpira Ghassem Abadi, Mette Solli Ullevålseter (trener), Kristin Julianne Vollstad, Mariell Straume, Martine Solli, Regine Krüger, Tirill Nanett Bjørnestad Næss, Marlene Farstad Grøttem, Yvonne Murray, Charlotte Berg Andersen og Amalie Anker Johansson. Foto: Privat