KRISTIANSAND: Vektløfter og OL-håp Solfrid Koanda ble torsdag overrasket på trening med pristildeling og blomster. Hun kan vise til en rekke strålende internasjonale resultater. I april 2021 vant hun EM-bronse. I desember samme år tok hun VM-gull i støt, samt bronse sammenlagt i verdensmesterskapet. I juni 2022 vant hun EM-gull, og satte samtidig ny nordisk rekord i støt, en rekord hun senere har forbedret til 145 kilo.

Bak hver eneste ekstra kilo Koanda løfter i mesterskapene, ligger det utallige timer med arbeid. Det unge talentet gikk fra crossfit til vektløfting bare noen få år før hun vant VM-gullet. Denne imponerende og raske framgangen vitner om en helt spesiell utøver som legger ned en utrettelig innsats og besitter en særlig god mental styrke.

Koanda har en inspirerende evne til å nå sine mål. Gjennom sin åpenhet om en vanskelig oppvekst, har hun bidratt til å vise at det finnes mange veier til toppen. Hun er dedikert og hardtarbeidende, og det har ført til resultater som er til stor inspirasjon for andre.