Kristiansand Kampsportklubb er en av de nyeste i konkurransesammenheng. Vi har et voksende team som trener til daglig på Kristiansand Kampsport Senter, med 10-12 utøvere som konkurrerer for klubben gjennom året.

Klubben deltok i helgen med seks utøvere på norgescup i Trondheim. Det arrangeres tre norgescuper i konkurransesesongen, og cupene er stevner man må delta på for å sikre seg poeng og kunne kvalifisere seg til NM. Stevnet i Trondheim var det andre av de tre for inneværende sesong. Alle utøverne konkurrerte i lettkontakt på lørdagen og fem av dem konkurrerte også i pointfight på søndagen.

Lørdagen

Stevnet begynte med lettkontakt på lørdagen hvor alle seks utøverne deltok.

Først ut var vår juniorutøver i +84 klassen Ole Kristian Grønolen (17 år) som gikk en god debutkamp i direkte semifinale. Han vant og gikk videre til finalen. I finalen kjempet han seg gjennom en jevn kamp og stakk av med seieren og gullmedaljen. Han ble godt lagt merke til og fikk godt betalt for all treningen han har lagt ned i dette.

Neste ut var ungdomsutøverne, og Sofie Gresslien (14 år) var først ut i -55 kg-klassen. Hun møtte en erfaren utøver i sin debutkamp, og Sofie ga henne god motstand og noe å jobbe med! Det var en jevn kamp, og det ble et knepent tap. På grunn av at to av utøverne meldte seg av klassen i siste stund var de bare tre i klassen og hun kan da se seg godt fornøyd med å ta en bronsemedalje med en så sterk debutkamp.

Det ble et lokaloppgjør i ungdomsklassen -69 mellom Thor Martin Heggelund Voldheim (15 år) og Ben Daniel Domingos (15 år), som gikk en direkte finale. Vanligvis er det mange flere utøvere i denne klassen hvor både Thor Martin og Ben Daniel hevdet seg i toppen i forrige norgescup i november. Denne gangen var det dessverre bare dem. De to gikk en veldig jevn kamp, og Thor Martin trakk i dette lokaloppgjøret det lengste strået og vant gull, mens Ben Daniel tok en velfortjent sølvmedalje.

Første senior ut var Celine Mogstad (19 år) i -60 kg-klassen. Dette er en tøff klasse med mange rutinerte utøvere. For Celine var dette hennes andre stevne som nyopprykket senior. Celine viste at de rutinerte har noe å frykte fremover. Hun vant første innledende kamp suverent! Deretter gikk hun et sørlandsoppgjør mot vår venneklubb fra Grimstad i semifinalen. Kampen var jevn, og vår venninne fra Grimstad vant med splittet avgjørelse fra dommerne. Celine gikk deretter bronsefinale og kjempet rått mot en vanskelig utøver. Flere trodde seieren gikk i Celines favør, inkludert hennes motstander. Celine tapte knepent også denne gangen med et splittet dommerpanel. Celine tok dermed en sterk 4. plass som er en meget god prestasjon med tanke på at det var ti utøvere i klassen.

Sist ut på lørdagen var Helene B. Fredheim (27 år), som også er instruktøren og hovedcoachen på laget. Helene går i -55 klassen en klasse med flere utøvere som har hevdet seg internasjonalt. I innledende kamp vant hun mot ei fra Hamar. Deretter gikk Helene semifinale mot en av de beste utøverne i klassen. Det ble en jevn og fin kamp som ble presisert fra presidentdommeren. Helene hadde taket på henne i første runde, men i andre runde tok motstanderen fra Horten innpå og tok overtaket. Helene måtte se seg slått med få marginer. De få marginene utgjorde at den neste kampen ble bronsefinale istedet for finale. Imidlertid hadde Helene masse mer å gi og tok en overlegen seier og vant bronsemedalje.

Fra venstre: Ole Kristian, Thor Martin og Sofie. Foto: Foto: Privat.

Søndagen

På søndagen var det fem av utøverne som deltok i pointfight. I forskjell fra lettkontakt er poengsummen kjent igjennom kampen. Sofie (14 år) var først ut. Hun gikk en jevn og fin kamp mot ei som trener pointfight til vanlig. Sofie hadde trent pointfight i til sammen én time i sitt liv før dette stevnet. Sofie tapte knepent 6-7, og Sofie stakk av med en meget sterk bronsemedalje!

Ben Daniel (15 år) møtte en erfaren pointfight utøver fra Verdal og de går jevnt den første runden. I den andre runden overkjører Ben han og vinner hele 12-5 og gikk videre til finalen! I finalen blir det igjen lokaloppgjør. Kampen er jevn og det byttes på hvem som har overtaket. I siste sekund tar Thor Martin poenget og stillingen ble 6-7! For en fight!

Dermed ble det et velfortjent sølv til Ben Daniel.

Thor Martin (15 år) er i samme vektklasse som Ben. Han møter en gutt fra Verdal og Thor Martin har en klar fordel av høydeforskjellen. Det blir en utklassing og Thor Martin vinner 11-1 og kampen avsluttes på grunn av 10 poengs overvekt! Dermed er Thor Martin videre hvor han møter Ben. Ben er i ledelsen flere ganger, men Thor Martin gir seg ikke og tar igjen, og i siste sekund tar han det siste poenget og vinner 7-6 og tar en velfortjent gullmedalje!

Ole (17 år) er full av selvtillit etter gårsdagens seiere, og han har mye energi som skal ut. Han kjører på med fult trøkk og vinner 11-1 og kampen avsluttes i første runde av tre på grunn av 10 poengs overvekt! Han tok dermed en velfortjent gullmedalje!

Helene (27 år) i -55 kg-seniorklassen, vinner den første kampen 9-2, og gikk videre til finalen. I finalen møter hun litt tøffere motstand, og kampen ble meget spennende for både publikum og dommere. Det skiftet ofte mellom hvem som ledet kampen på både ha et-to og tre poengs overvekt. Helene viser at hun ikke vil si fra seg noe i gullkampen, etter at gårsdagens finale glapp. Hun gir på mot slutten og tar innpå og vinner 16-15 og får betalt for dette med gullmedalje.

Landslagssjef Gjermund Nesland som bor i Kristiansand, støttet opp om lokalklubben og gjorde en kjempemotiverende jobb som coach. Dette var til stor hjelp for utøverne og var med å bidra til til den fantastiske medaljefangsten.

Fra venstre: Ole Kristian, Celine, Helene, Gjermund og Ben Daniel. Foran: Thor Martin og Sofie. Foto: Foto: Privat.

Gir alt

Å være konkurranseutøver på høyt nivå i kickboksing eller noen annen idrett krever fokus på seg selv OG hard trening som er ofte altoppslukende. Å være coach for et konkurranselag krever også ufattelig mye planlegging og fokus på andre. Helene Bjerke Fredheim er begge deler. Siden vi ikke har så mye fokus på konkurranser i den daglige treningen er det viktig at konkurranseutøverne får en anledning til å rendyrke konkurranseformen. Helene som er primusmotor for konkurransegruppen, står på nesten døgnet rundt, uselvisk slik at hele gruppen kan nå sine mål om å hevde seg i norgestoppen.

Helene gir alt og klarer å få døgnet til å strekke til i jobben og politikken, samtidig som hun trener selv og coacher konkurranselaget. For å gjøre dette står hun opp kl 05.15 flere ganger i uken for å få til en økt før hun drar på jobb, i tillegg til å trene på kvelden. Helene er et forbilde for mange og vi er utrolig takknemlig for alle timene hun legger ned.

Totalt sett så ble Kristiansand kampsportklubb altså 5. beste klubb sammenlagt av 20 klubber. Videre ble Kristiansand kampsportklubb 2. beste klubb av ungdom og junior sammenlagt av 16 klubber med ungdom og juniorutøvere.