Søndag ettermiddag var duket for sesongavslutning i 1.divisjon 2015/2016, og KIF inviterte til håndballfest. Falk var allerede klare for Grundigligaen neste år, og KIF hadde sikret seg en meget respektabel 6.plass i debutsesongen i 1.divisjon uansett utfall av kampen. Allikevel var det to lag som gikk på banen for å vinne, og KIF-guttene ønsket gjenta seieren mot Falk på bortebane i desember. Over 300 tilskuere laget fantastisk stemning gjennom hele kampen, og ble vitne til en meget spennende håndballkamp.

Jevnt innledningsvis

KIF tok ledelsen 1-0 ved Preben Egeli på straffekast, og utover i 1.omgangen fulgte lagene hverandre tett. Simen Neset sto en god omgang, og fremover holdt KIF-guttene seg til taktikken. KIF stilte med en meget tynn tropp, og kun to bakspillere grunnet mange skader. Mathias Christiansen og Sebastian Schultz Hansen sto frem og leverte det ene gode skuddet etter det andre. Etter 18 minutter var stillingen 10-10. Erlend Årstein Hansen måtte vikariere på høyrebacken, og klarte seg til karakter godkjent. Preben Egeli løp inn flere kontringer og var sikker fra straffemerket. Kristian Malerød Larsen og Aleksander Aabel står frem i forsvar og skaffer hjemmelaget flere straffekast i angrep. Mot slutten av omgangen etablerte KIF et grep om kampen, og går til pause på stillingen 17-14.

Dumme utvisninger

Etter pausen var det et revansjesugent Falk-lag som entret banen. KIF pådrar seg en del dumme utvisninger i starten av omgangen på dytt i rygg, og taklinger av Falk-spillere i kontringer. Samtidig pådrar trener Tihomir Baltic seg en utvisning for munnbruk. Dette gjør at Falk tar igjen forspranget og etter 10 minutter av 2.omgang er Vestfoldlaget foran 22-21. Adin Sehovic kommer inn i KIF-buret og varter opp med flere gode redninger, blant annet tre straffer.

Herifra og ut har Falk føringen på et par mål. 20 minutter ut i omgangen pådrar Preben Egeli seg sin tredje 2-minutter og får se det røde kortet av dagens dommerpar. Glenn Stie kommer inn og gjør en meget god innsats, samtidig som Håvard Berg Vaule er sikker i avslutningene fra venstrekanten. Mot slutten av kampen er Falk i føringen 31-27, men KIF viser en enorm lagmoral og innsats, og utligner til 33-33 femten sekunder før slutt.

En tett og jevnspilt kamp ender dermed uavgjort. Et fair resultat sett kampen under ett, og vi kan skryte på oss å ha tatt tre poeng fra opprykkslaget Falk Horten. Faktisk har KIF-guttene begge opprykkslagene Falk og St.Hallvard på innbyrdes.