Søndag 14. februar løp jeg halvmaraton i Barcelona på 1:05.32 og var med det et snaut halvminutt under kvalifiseringskravet til EM i friidrett som holdes i Amsterdam i juli.

Fra terrengløpet i tyrkiske Kastamonu. Alle løper samtidig, og poengene i lagkonkurransen regnes ut ifra plass-sifrene til deltakerne på laget. De med lavest poengsum vinner. Foto: Foto: Knut Kvalheim.

Min plan var egentlig å vente til mars med å løpe halvmaraton. Men etter EM i terrengløp i desember har treninga gått bra. Noe som har blitt bekreftet med 29.56 på 10 km i Nyttårstrimmen mellom Skien og Porsgrunn og en åttendeplass i europacupen i terrengløp for klubblag i Tyrkia 7. februar. Noe spesialtrening på halvmaratondistansen manglet, men jeg regnet likevel med at formen var mer en god nok til å få tatt kravet.

Foreløpig er jeg den eneste som har løpt under kravet, men det kan fort bli flere som gjør det. Halvmaratonkravet er av de letteste, men også den øvelsen hver nasjon kan stille med flest deltakere i. Det er en innlagt lagkonkurranse som tillater opp til seks personer. Vi får se om jeg må løpe en halvmaraton til for å være med i det endelige uttaket.

Hovedfokuset for årets banesesong er 5000 m, men jeg har også planer om å løpe favorittdistansen min 1500 m. Grunnet avslutningen av medisinstudiet mitt denne våren har jeg ikke planer om å løpe fort på banen før etter siste eksamen i starten av juni. Det er sånn sett en større risiko i år, det er mye som kan gå galt fordi jeg kommer til å ha det travelt, men foreløpig har jeg bra kontroll og en fin progresjon i treninga.

For spesielt interesserte kan dere følge meg på Strava. Der har jeg siden i høst lagt ut det meste av løpstreninga mi og kommer til å gjøre det frem mot sommeren også.

Neste konkurranse blir sannsynligvis 3000 m i NM innendørs 5.-6. mars. Der møter jeg blant annet kollektivsamboer Erik Udø Pedersen til duell, i tillegg til flere andre gode løpere. Jeg vet ikke helt hva jeg kan forvente i år siden det er så tett på en halvmaraton. I fjor løp jeg på 8.11 minutter i NM og 8.08 i nordisk. Håper jeg kan være i nærheten av det. I utgangspunktet skal familien Ingebrigtsen også være med, så nivået blir høyt.

Les også: