12 år gamle Maria Kostøl var suverent best i sin klasse under nest siste løp i Kristiansand Sprintorientering. Sammen med over 100 0-løpere stilte hun til start i dette som er blitt en skikkelig vinner blant de de lokale o-løpene. Og neste tirsdag er det finale med jaktstart i alle klasser unntatt for de aller yngste og for nybegynnerne.

Maria Kostøl var raskeste jente i 12-årsklassen. Foto: Foto: Inger Lise Lund

Kristiansand Sprintorientering, kalt KSO, er et fellesprosjekt mellom o-klubbene i Kristiansand, nemlig OK Sør, Oddersjaa og KOK. Alle løpene går i nærområdet, løypene er korte med mange poster, noe som betyr stor fart og samtidig stort krav til presisjon og konsentrasjon.

Tirsdagens løp gikk i området rundt Bertesbukta, tidligere i høst har Andøya og Odderøya vært benyttet.

Raskeste kvinne var ikke uventet Marianne Andersen fra KOK, mens Vegard Danielsen fra samme klubb var 22 sekunder foran Johannes Bakke Aashamar, KOK og 32 sekunder foran Ståle Gjelsten, KOK i H17-klassen.

Under neste tirsdags finaler er det førstemann til mål i hver klasse som blir sammenlagtvinner i høstens KSO-konkurranser.