Skiskytteren Siri Aas (t.h.) fra Birkenes IL vant sist helg bronse på sprinten i junior-NM på Lygna. I midten står norgesmester Maren Bakken fra Os IL og til venstre sølvmedaljør Frida Tormodsgaard Dokken fra Sverre IL. Skiskytteren Siri Aas (t.h.) fra Birkenes IL vant sist helg bronse på sprinten i junior-NM på Lygna. I midten står norgesmester Maren Bakken fra Os IL og til venstre sølvmedaljør Frida Tormodsgaard Dokken fra Sverre IL. Foto: Privat

NM-bronse til Siri Aas

Siri Aas (21) hadde beste langrennstid av alle da hun ble nummer tre på sprinten i junior-NM.

LYGNA: To bom på skytingen gjorde at det ikke ble NM-gull på Siri denne lørdagen. Hun hadde også beste langrennstid i søndagens normalrenn, men her gjorde fem bom at hun ble nummer sju.

– Jeg er veldig godt fornøyd med sprinten, sier Siri og legger til:

– Det har vært en spesiell sesong i år grunnet korona og sprinten var faktisk mitt første renn denne sesongen. Det var godt å få en bekreftelse på at jeg har trent bra selv om ting har vært litt annerledes.

Dette var Siris tredje medalje i NM-sammenheng. Fra før har hun to ungdomsklassen, nemlig bronse på sprint i rulleski sommeren 2017 og sølv på sprint i februar 2018.

Birkenes IL stilte med flere deltakere i NM på Lygna. Siris lillesøster Liv Marte (1. år i klassen 20-22) gikk inn til 30. plass på sprinten og 22. plass på normalen. Martin Uldal (1. år i 20-22) fikk en 5. plass på sprinten og 8. plass på normalen. Han opererte ei skulder i mars i fjor og så fikk han kyssesyke i april. Han har derfor vært uten trening fram til november og viser nå fin framgang.

I tillegg stilte Espen Uldal (nr. 14. på sprinten og 25 på normalen) og Lars Aa. Svaland (nr. 18. på normalen) i seniorklassen. Seniorene hadde tatt sikte på en formtopp til senior NM i Granåsen i palmehelga. Men tirsdag kom meldingen om at dette arrangementet er avlyst.