OSLO: Til tross for noen feil underveis, var Brage i teten hele veien og vant med solide 29 sekunder. Løpet gikk i boligområdet rundt Kringsjå skole i Oslo og IL Koll arrangerte. KOK-løper Trygve Børte Nomeland ble nummer 27.

Andreplass sammenlagt

Brage endte på en flott andreplass i årets NC i H17-18-klassen. Han har levert stabile løp på rekke og rad – blant annet to individuelle NM-medaljer, to seire i norgescupløp, medalje i senior-NM-stafett og sølv i ungdoms-EM.

Norgescuphelgen startet med NM i nattorientering fredag kveld. Dessverre ble det mye bomming for våre løpere denne gangen. Best var Marianne Andersen i D21. Hun var lenge med i medaljekampen, men avslutningen var ikke god nok og det ble 4. plass. Etter en dårlig start løp Dag Blandkjenn seg oppover lista og endte som nr. 10 i H21. I H17-18 bommet Brage litt mer enn normalt og ble nummer 6. Trygve løp inn til en fin 16. plass i denne klassen, der det var 46 deltagere.

Snart verdenscup

Årets norgescupsesong ble avsluttet søndag med mellomdistansen fra Lillomarka Arena samme sted om natt-NM gikk, og Lillomarka OL var arrangør. Tre løp på tre dager på tampen av sesongen er tøft, og kanskje en medvirkende årsak til at det ikke ble topplasseringer denne gangen. Brage og Trygve i H17-18 ble henholdsvis nummer 8 og 42.

Marianne og Dag løp også mellom distansen, men beskjedne plasseringer som nr. 9 og 16 tyder på at fokuset deres var rettet mot Italia og verdenscuprunden som starter der torsdag 30. september.