Skaterne i Kristiansand har igjen markert seg i toppen. Sist helg satte fire gutter fra vår klubb seg på flyet til Trondheim for å delta på Trikkestallen Xmas Jam. Konkurransen arrangeres årlig i regi av Trondheim Skate Association i samarbeid med Trondheim kommune og andre sponsorer. Konkurransen tiltrekker seg mange av Norges beste skatere. I tillegg var det deltakere fra Danmark, Slovakia og Tsjekkia.

Se video av Jonas Carlsson (14):

I lørdagens kvalifisering i street konkurransen var det rundt 30 deltakere både i junior- og seniorklassen. Først ut var juniorene, det vil si klassen for de under 16 år. Kristiansand var representert med to skatere, Simen Hægeland (15) og Jonas Carlsson (14). Begge tok seg lett videre til søndagens finale.

Se video av Petter Brunvatne (16):

I seniorklassen deltok Fredrik Tangerud (19) og Petter Brunvatne (16). Kristiansanderne gjorde det svært bra i kvalifiseringen og kom videre til finale hvor kun de ti beste fikk delta. For første gang i Norge ble det utprøvd et dommersystem med live scores. Det vil si at man kunne følge med på mobil eller nettbrett hvor mange poeng hver enkelt skater fikk og hvordan de lå an i forhold til hverandre. I siste run i finalen valgte imidlertid dommerne å skjule resultatene for å bevare spenningen frem til premieutdelingen.

Se video av Fredrik Tangerud (19):

Ekstra moro var det at finalene ble streamet direkte på Fatstone TV slik at de der hjemme kunne følge med på konkurransen.

Se video av Simen Hægeland (15):

Søndag var det finaler i street, men i tillegg ble det også arrangert bowl jam. Her ble Simen Hægeland vinneren i juniorklassen, mens Petter Brunvatne tok en sterk andreplass i senior, og Jonas Carlsson, som valgte å delta i denne klassen, på 3. plass.

Petter Brunvatne med en av sine to premiesjekker. Foto: Foto: Privat.

I klassen for street senior ble det også gode resultater for kristiansanderne. Petter Brunvatne tok en flott 3. plass, mens Fredrik Tangerud var litt uheldig i finalen og endte på 9. plass. I juniorklassen ble det dobbelt til Kristiansand, med Jonas Carlsson på toppen av seierspallen og Simen Hægeland på 2. plass.

Totalt ble det utdelt 13 premier i løpet av helgen, og Simen, Petter og Jonas reiste altså hjem med seks av disse.