Vi er selvsagt skuffet over at vi tapte vår første kamp i EM i Slovenia, men vi tar med oss masse god erfaring.

God (men kort) oppkjøring

Glade og fornøyde etter trening. Fra venstre: Jeg, Manuel Nordio og Linn Kristine Haugen. Foto: Privat

For cirka seks uker siden fikk min lagvenninne Linn Kristine Haugen og beskjed om at vi var tatt ut til å representere Norge i EM i lettkontakt 23.-30.oktober 2016. Jeg ble tatt ut i klassen lettkontakt senior -55kg, og Linn ble tatt ut i lettkontakt senior +70kg. Seks uker er veldig kort tid for oppkjøring til et så stort mesterskap, men heldigvis var mye av grunnlaget lagt allerede i løpet av sommerferien.

I tillegg var vi så heldige at den italienske landslagstreneren i lettkontakt, Manuel Nordio, flyttet til Grimstad omtrent samtidig som vi fikk beskjeden. Dermed fikk vi, i tillegg til de vanlige treningene i klubben, mulighet til å ha ekstra treninger med Manuel. Det totale treningstilbudet økte, og vi fikk tett oppfølging og godt tilpassede treninger før mesterskapet.

I denne filmen får dere se noen klipp fra en treningshelg der vi hadde besøk av Morten Saksvik fra Fana kickboxingklubb:

Siste test før EM – Scandinavian Open i Oslo

I begynnelsen av oktober deltok jeg i Scandinavian Open i Oslo for å teste konkurranseformen. Der fikk jeg tre kamper mot tre veldig forskjellige motstandere, som var veldig nyttig med tanke på forberedelsene. Jeg endte opp med en andreplass, der finalen jeg tapte ga en god indikasjon på hva jeg måtte fokusere mer på fram mot mesterskapet.

EM i Maribor, Slovenia 23.-30.oktober

Den norske troppen i lettkontakt under EM i kickboxing i Slovenia. Fra venstre: trener Aun Andresen, meg, Linn Kristine Haugen (alle fra Grimstad kickboxingklubb), Andreas Gjestvang Berg, Camilla Alida Strøm og trener Angel Ruiz (de siste fra Fighter kickboxingklubb i Oslo). Foto: Privat

Fra Grimstad kickboxingklubb reiste trener Aun Andresen sammen med meg og Linn til mesterskapet for å coache oss. Manuel reiste sammen med oss, men i sin stilling som landslagstrener for Italia kunne han ikke hjelpe oss med coaching under selve kampene. Vi ankom Slovenia søndag 23.oktober for registrering og innveiing, på mandagen fikk vi vite trekningen (altså hvilke motstandere vi skulle møte), og kampene begynte på tirsdagen.

I EM og VM har man maksimalt to kamper om dagen, og i de aller fleste tilfeller bare én. Man går tre tominutters runder, med ett minutts pause mellom hver runde. Både jeg og Linn skulle møte Tyskland i første kamp. Jeg hadde min kamp på tirsdag, mens Linn hadde sin kamp på onsdag.

Klar til kamp sammen med trener Aun Andresen og Madelen Søfteland. Foto: Privat

Vår klubbvenninne og trofaste støttespiller, Madelen Søfteland, kjørte fra Trieste i Italia for å hjelpe Aun med å coache oss, slik at vi hadde to hjelpere i hjørnet vårt under kampene. Å ha to coacher i hjørnet som kjenner utøveren godt er utrolig viktig, og gir en ekstra trygghet før og under kampen. Taktiske og tekniske justeringer under kampen kan være helt avgjørende for resultatet, og oftere er det lettere å oppdage hva som må endres når man ser kampen fra sidelinjen.

Aun Andresen og Madelen Søfteland gir meg råd i pausen mellom første og andre runde. Foto: Privat

Dessverre tapte jeg min første kamp mot Tyskland, og i kickboksing er det slik at hvis man taper en kamp er man ute av konkurransen. Det samme skjedde med Linn; hun måtte også se seg slått av en dyktig tysker.

Jeg var også uheldig og fikk et spark under øyet i andre runde slik at høyre øye ble lukket igjen på grunn av hevelse. Selvfølgelig var det skuffende å tape første kamp, men jeg er fornøyd med innsatsen, og tar med meg masse ny lærdom og ny erfaring som kan brukes videre i satsingen. For både meg og Linn var dette vårt første mesterskap, men definitivt ikke det siste! Neste mål er å kvalifisere seg til VM, som arrangeres i Brasil i september 2017.

Linn og jeg etter kampene i EM. Tap i første runde pluss en fin blåveis, men vi er like blide fordi vi vet det bare er i begynnelsen, og vi kommer sterkere tilbake! Foto: Privat