AGDER: Havglimt hadde en eventyrlig sesong i 2020. Den Øystein Tjomsland-trente fireåringen, som vant det svenske derbyet og fikk sølv i den norske derby-utgaven, havnet på i underkant av 1,7 millioner kroner innkjørt til eieren. Havglimt vant også i kategorien Årets fireårige kaldblodshest.

I klassen Årets eldre varmblodshest gikk seieren til norgesrekordholder og NM-vinner Thankfull, som eies av kristiansanderne Morten Moe og Rune Eriksen.

I klassen Årets eldre kaldblodshest var det Langlands Odin som vant. Han trenes av Søgne-paret Stine Birkeland og Vidar Tjomsland og var blant annet en av Norges representanter i Frankrike på Europas største travarena Vincennes. I tillegg vant han V75 på hjemmebane.

Evjemannen Lage Rostens Thai Eros ble Årets fireårige varmblodshest. Han vant kvalifiseringsløpet til Jarlsberg Grand Prix og var en av Norges raskeste fireåringer på 1.11.4.

Prisen for Årets treårige kaldblodshest gikk til Hage Tor, eid av Anders Heggland fra Nodeland. Hesten startet fire ganger og vant ett av disse løpene.

Joshua B.R., som eies av den utflyttede sørlendingen Trygve Galdal, vant to løp i Sverige og kjørte inn i underkant av 100.000 kroner. Det holdt til å få prisen for Årets treårige varmblodshest.

Årets montéhest ble Kjell Løvdal-trente Troll Svenn, som år etter år imponerer under sal. Hesten eies av Svenn Songe fra Tvedestrand.

Her styrer Helene Kolle Troll Svenn inn til seier på Biri i fjor. Foto: Hesteguiden.com

Prisen for Årets amatør gikk til Natalie I. Repstad Sviland fra Øvrebø, som opplevde det store at hun trente fram Dronning Af Sola til Hoppederby-vinner. Prisen vil garantert motivere alle travamatører til at man kan vinne de store løpene, uavhengig om man har travsporten som daglig levebrød eller ei.

Årets oppdretter ble igjen Gustav Larsen, som rett og slett har noen «gullhopper» hjemme på gården i Lindesnes. Totalt sett kjørte hans oppdrett inn hele 4,6 millioner i sesongen 2020.

Årets trener ble som så mange ganger tidligere Øystein Tjomsland fra Søgne. Han hadde sin beste sesong noensinne med over 15 millioner kroner innkjørt til sine eiere. Med tidenes bragd uansett land vant han seks av åtte klassiske løp som ble kjørt i kaldblodsklassen. Han vant også kriterium for treåringer og Derby for fireåringene.