Norges Badmintonforbund har besluttet å avlyse eliteseriesesongen som følge av koronasituasjonen. Eliteserien pleier normalt sett å bestå av åtte lag, men før denne sesongen ble den redusert til seks. Alle lagene pleier å møte hverandre én gang i løpet av sesongen, før de fire beste må ut i sluttspill for å avgjøre de endelige plasseringene.

I oktober ble det spilt en runde, der Kristiansand Badmintonklubb (KBK) toppet tabellen etter seire over Sandefjord og Bergen. Forbundet har forsøkt å utsette rundene flere ganger, i håp om å få gjennomført sesongen, men nå har det omsider blitt klart at videre spill i eliteserien ikke lar seg gjennomføre.

– En del klubber har ikke fått trent, og det er vanskelig å få gjennomført sesongen på den tiden vi har fram til sommeren. Noen klubber har trent, mens andre har ikke fått gjort det. En av våre verdier er fair play, så vi har tatt stilling til om det hadde vært rettferdig å gjennomføre sesongen, nå som det er ulikt treningsgrunnlag, sier generalsekretær i Badmintonforbundet, Espen Larsen.

Gullgrossist KBK har forståelse

Sportslig leder i KBK, Helene Tjelland Abusdal, synes det er kjipt at situasjonen er som den er og at sesongen må avlyses, men samtidig har hun forståelse for avgjørelsen.

– Vi har trent godt i hele vinter og sett fram til å konkurrere igjen. Det er skuffende at det ikke blir noe lagspill, men vi forstår beslutningen. Lagene på Østlandet har knapt hatt mulighet til å trene, så det hadde blitt veldig urettferdig om det hadde blitt eliteserie, sier sportslig leder i KBK, Helene Tjelland Abusdal.

KBK var en av de største gullkandidatene, men i 2021 blir det altså ikke kåret en vinner av eliteserien. Statistikk tilbake til 1955 viser at dette aldri har skjedd før. Sørlendingene har vunnet 22 ganger tidligere, seinest i 2015. I fjor endte de på en 2. plass.

Håper NM blir gjennomført

I slutten av mai er det i utgangspunktet duket for individuelt NM for senior- og juniorklassen. Espen Larsen forteller at man har et stort ønske om å få spilt disse turneringene:

– Vi må høre på det regjeringen sier, og så avhenger det av situasjonen med tanke på de ulike trinnene i gjenåpningsfasen. Vi kommer til å prøve så godt vi kan å få gjennomført NM, men om det ikke går før sommeren, så må prøve å få det til seinere, sier han.

Les også:

KBK rett opp på tabelltopp