16-åringene Helene Bakken Damsgaard (t.v.) og Celine Lyngholt fikk verdifulle minutter i onsdagens NM-kamp mot Sola i Sukkevannhallen. 16-åringene Helene Bakken Damsgaard (t.v.) og Celine Lyngholt fikk verdifulle minutter i onsdagens NM-kamp mot Sola i Sukkevannhallen. Foto: Ida Gabrielsen

Debuterte da RIL yppet seg mot Sola

Helene Bakken Damsgaard og Celine Lyngholt scoret begge mål for et Randesund som ledet ved pause mot eliteserielaget Sola, men tapte 29-37.

KRISTIANSAND: Sola kom best i gang og ledet 2-0 i Sukkevannhallen. Men RIL-damene viste ingen respekt for sine motstander og etter 20 min ledet de grønne 10-7. Etter noen utvisninger til hjemmelaget jevnet kampen seg ut, men Randesund fortsatte å score jevnt og trutt og gikk til pause med en meget sterk 16-15-ledelse.

Starten av 2. omgang var jevn og etter nesten 40 minutter sto det 20-20. Men derifra og ut var gjestene best og vant 37–29. For hjemmelaget var det spesielt gledelig at kantspillerne Anna Norum og Vilde Strandli satte alle skuddene sine. I tillegg hadde vi med to unge debutanter som begge scoret et mål hver og kom meget godt fra det, nemlig 16-åringene Helene Bakken Damsgaard og Celine Lyngholt Odland. Lena Løwe, som ble hjemmelagets toppscorer med seks mål, ble kåret til Randesunds beste spiller i denne cupkampen.

Randesunds hovedtrener Kjetil Tveit understreker:

– Med tanke på at vi kun har hatt én måned på å sette sammen et helt nytt lag, var dette oppløftende. Vi ser at det er et spennende potensial i denne spillergruppen, men målet er fortsatt å overleve i en tøff 1. divisjon hvor tre av elleve lag rykker ned.

Vis fakta ↓
Randesund-Sola 29–37 (16–15)
Randesunds lag mot Sola. Foto: Skjermdump