ØYGARDEN: Fløygutta og trenerteamet til Joey Hardarson måtte opp tidlig denne søndagen for å fly fra Kjevik til en av sesongens lengste borteturer. Mot Sotra lå alt til rette for en fin kampramme på arbeidernes dag med knallvær og lett bris.

Men allerede fire minutter ut i kampen ble det meste snudd på hodet. Fløyspissen Emil Pedersen fikk marsjordre fra dommeren etter han var uheldig og sparket en Sotra-spiller i hodet da han skulle klarere ballen i feltet. Rødt kort og straffe.

Straffesparket ble satt i mål av sørlendingen Lars Kilen, med fortid i Jerv og Arendal, og stillingen 1-0. Ante Knezovic var ikke langt unna å få en hånd på ballen.

Måtte justere

Fløy gjorde noen justeringer og overtok mye av initiativet etter scoringen, selv med én mann mindre. Men det var Sotra som skulle få den andre scoringen også, fem minutter før pause da Mvuka satte ballen i mål alene med keeper. Det sto seg til pause og Fløy hadde en jobb å gjøre i 2. omgang.

Fløy gikk rett i angrep fra avspark til 2. omgang og jaget redusering. De produserte flere farlige angrep som kunne resultert i mål. André Richstads knallharde skudd ble stoppet av en sterk benparade fra Sotra-keeperen, og Lien fikk noen feite sjanser foran buret, men ballen ville bare ikke inn denne formiddagen.

Stolt tross tap

Fløyguttene jobbet sokkene av seg og styrte kampen så å si hele 2. omgang, med én mann mindre. Men det endte med 2-0-tap mot Renate Blindheims menn.

Etter kampen var det en stolt Joey Hardarson som ble intervjuet av Direktesport på sendingen, der han trakk fram den gode prestasjonen til laget tross at de var en mann mindre.

Nå rettes fokus på hjemmekampen mot Vard Haugesund på Cemo Arena lørdag 7. mai, med kampstart kl. 15.00.