KRISTIANSAND: Onsdag kveld tok Søgne imot Donn på Toyota-banen, til det som skulle bli en svært spennende kamp. Denne kampen hadde det meste: Åtte mål, rødt kort og straffesparkkonkurranse. Donn ledet suverent, men Søgne klarte å snu det og vant 8-6 etter straffesparkkonkurranse.

Donn startet best og etter ti minutters spill satte Joakim Grude inn ballen fra kort hold. 20 minutter senere øket Stian Ingebrethsen til 2-0 da han dunket ballen inn i nettet.

Etter pause fortsatte Donn å presse på, og Brian Jensen kunne øke til 3-0 etter 51 minutter, til stor glede også fra Donn-benken.

Solid innhenting

Søgne reduserte ved Morten Dalene etter 72 minutter og tre minutter etter det scoret Ulrik Stubstad. Fire minutter på overtid i andre omgang, fikk Søgne frispark ca. 25 meter fra mål, skrått fra høyresiden. Veteranen Ditlef Ueland banket ballen rett i mål og dermed var det 3-3 og duket for ekstraomganger.

I ekstraomgangene scoret Morten Dalene etter fem minutter. Kampens siste angrep var en corner til Donn. Ballen ble skrudd inn og headet i tverrligger, datt ned på streken og en Søgne-stopperen Elias Kjøstvedt handset bevisst.

Donn fikk straffe og Kjøstvedt ble utvist. Straffen satte Marius Bjorvand Tronstad sikkert i mål og dermed måtte kampen avgjøres i en straffesparkkonkurranse.

Søgne mest effektive

Straffesparkkonkurransen ble svært spennende. Donn brant første forsøk. Søgne satte sine to første, og var dermed i føringen og hadde det psykologiske overtaket. Jens Jærnes fikk æren av å sette den siste straffen på stillingen 3-2, og satte sin skudd utagbart for keeper.

Donn-trener Rolf-Martin Skonhoft meldte følgende etter matchen:

– Det kjennes smått ubegripelig å ryke i straffekonkurranse etter å ha ledet 3-0 med 20 minutter igjen og ha full kontroll. Vi brente 5-6 megasjanser i tillegg. Søgne scoret fire mål på dødball, så her må det på feltet og trenes på å forsvare eget mål. Vi tar med det positive og flytter fokus mot serieåpning hjemme mot Lyngdal kommende onsdag.

Søgne-trener Stefan Gislason følger opp:

– Det som sitter igjen etter denne kampen er fantastisk innstilling og mentalitet i laget. Det er utrolig sterkt å komme tilbake og vinne kampen på denne måten. All ære til guttene!

Se kampfakta her

PS! I NM-kvalifiseringskampen mellom Vigør og Express på kunstgresset på Hellemyr onsdag kveld måtte det også straffesparkkonkurranse til. Det var 1-1 etter ekstraomgangene og Express vant 6-4 etter straffesparkkonkurransen. Se kampfakta her.

PPS! Søgne og Express er dermed videre til andre (og siste) kvalifiseringsrunde i NM.