Øystein Tjomsland fikk akkurat de svarene han trengte rundt stallformen før helgens storløp da tre år gamle Kleppbest tok en imponerende seier på hjemmebane onsdag.  Øystein Tjomsland fikk akkurat de svarene han trengte rundt stallformen før helgens storløp da tre år gamle Kleppbest tok en imponerende seier på hjemmebane onsdag.  Foto: Team Tjomsland

Tjomsland med formbeskjed før årets viktigste helg

Lørdag og søndag har Øystein Tjomsland 18 hester til start i Derby- og Kriterie-finalene på Bjerke Travbane. Onsdag kveld viste han frem en imponerende vinner i generalprøven på hjemmebane. 

SØGNE, KRISTIANSAND: Kommende helg er årets viktigste for den sørlandske stortreneren Øystein Tjomsland. 50-åringen fra Søgne har kvalifisert 18 av sine hester til finalene i Kriteriet og Derby. Betryggende i jakten på millionpremiene på Bjerke Travbane er det da for Tjomsland å få bekreftet strålende stallform bare dager før det braker løs på hovedstadsbanen. 

Tre år gamle Kleppbest har innledet karrieren på svært lovende vis, og på Sørlandets Travpark onsdag tok den Froland-eide hesten sin andre strake seier. Tjomsland satset offensivt etter at startrushet hadde lagt seg, og til tross for en tøff reise først i andrespor var Kleppbest sterk nok til å gå unna til overlegen seier i sluttfasen. 

Øystein Tjomsland stiller til start med favorittstempelet i både Kriteriet og Derby på søndag. Tangen Minto og Tangen Bork tilhører de aller heteste favorittene til stige til topps på seierspallen.