Fire år gammel, og fortsatt som junior å regne, går Øystein Tjomsland-trente Brenne Blink fra klarhet til klarhet. Etter to solide seire til å innlede sesongen tok den svarte hingsten ytterligere et steg i sin utvikling da han avviste gode konkurrenter og sikret seierssjekken på 50.000 kroner i et V75-løp på Momarken Travbane.

– Det er en veldig bra hest dette her, jeg hadde full kontroll nedover oppløpet selv om det ble jevnt ved målgang. Brenne Blink er sterk og har bra kapasitet, fortalte kusk Vidar Tjomsland etter løpet.

Vidar Tjomsland og Brenne Blink på vei mot seier på ny personlig rekord. 4-åringen er fortsatt ubeseiret i 2022. Foto: Hesteguiden.com

Da storebror Øystein Tjomsland reiste til Sverige for å kjøre løp. fikk lillebror tilliten bak den fire år gamle seiersmaskinen. 1983-modellen takket for tilliten og viste nok en gang frem sitt kusketalent da han loste Brenne Blink inn til seier. Gullmedaljen ble på ingen måte servert på noe sølvfat, og Tjomsland-traveren måtte bruke mye krefter på å komme seg til tetposisjonen med runden igjen til mål.

– Vi var nede i 1.20-fart da vi kjørte forbi konkurrentene, og vel i tet var mye gjort. Det er en gulrot i hverdagen å få kjøre så fine hester, og jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått mye tillit fra hesteeierne og fra Øystein, sa en svært fornøyd seierskusk.

Brenne Blink satte ny personlig rekord da han travet 1.27,7a/2140 meter