Oppkjøringen til de siste uttakingsløpene i pinsehelga var dessverre ikke optimal for Brage.

– Jeg var forkjølet i forkant og hadde bare en hardøkt de siste tre ukene før løpene, forteller han.

Fokus på teknikk

Under testløpene måtte han derfor ta fram sitt «fremste våpen», nemlig o-teknikken. Oppskriften ble å fokusere på det tekniske og «glemme» at den fysiske formen ikke var 100 prosent.

Med 4. plass på mellomdistansen og 7. plass på langdistansen, samt en 3. plass fra NM-sprint i mai var det ikke tvil om plassen blant de seks løperne Norge sender til junior-VM.

Godt forberedt

Løpene går i Portugal i juli, og der venter et terreng som er krevende teknisk, samtidig som det er mulig å løpe veldig fort.

– Jeg har laget en god treningsplan med litt spesifikke forberedelser fysisk, så jeg tror jeg kan stille sterkt om alt går etter planen, sier Brage optimistisk.

Helt uforberedt på hva som venter i Portugal er han ikke, for han var på samling der to uker i vinter, og VM-troppen skal ha en uke precamp i landet for å finpusse teknikken. I VM er det tett løpsprogram, Brage skal løpe sprint, mellomdistanse, langdistanse og stafett.

Flere løp venter

Fram mot VM blir det, i tillegg til mye trening, også flere o-løp. Først venter Jukola-kavlen, verdens største stafett, hvor Brage er en av sju løpere på KOKs lag.

Deretter skal Brage få prøve seg mot seniorene i NM-sprint under NM-veka i Skien, før O-festivalen siste helga i juni blir den siste større konkurransen her hjemme før junior-VM.