KRISTIANSAND: Marie Mørk og Julie Marie Andersen Abusdal ble dobbelt NM-vinnere med to gull hver i mesterskapet. Sammen vant de damedouble, mens Marie vant damesingle og Julie vant mixed double sammen med Jonas Østhassel. Faktisk ga de ikke fra seg ett eneste sett i noen av kampene gjennom hele turneringen.

Marie Mørk var forhåndsfavoritt i damesingle med to utfordrere fra hhv. Haugerud og Bergen. I semifinalen ble Delia Murtazalieva fra Haugerud beseiret med sifrene 21-11 og 21-13. Bergens Vera Ellingsen bet godt fra seg i finalen, men måtte se seg slått av sørlendingen 24-22 og 21-14. Nora Omdal, også fra KBK, kom på delt tredjeplass.

Julie Marie Andersen Abusdal (19, t.v.) og Marie Mørk (20) vant to gullmedaljer hver i U23-NM. Foto: KBK

I herresingle sto det også mellom KBK og Bergen i finalen. Mens KBK fikk tittelen blant jentene, stakk Markus Barth fra Bergen av med gullet i herresingle. Han slo KBKs Danila Gataullin 21-12 og 21-13 i finalen.

Danila fikk likevel med seg en gullmedalje han også ved å vinne herredouble sammen med nevnte Markus Barth. I finalen var motstanderne Andreas Andersen Roksvåg (KBK) og Elias Øyen Selsaas (Karmøy).

I mixed double var det ingen som var i nærheten av Jonas Østhassel og Julie Marie Andersen Abusdal. Men litt overraskende møtte de klubbvennene Hermod Holte Haugland og June Bøhn i finalen, som hadde beseiret Balasingam/Ellingsen fra Bergen i sin semifinale.

Dette er de ferske norgesmestrene fra KBK. Bak: Danila Gataullin og Jonas Østhassel. Foran: Julie Marie Abusdal og Marie Mørk. Neste turnering for disse fire er Israel International kommende uke. Foto: KBK

Totalt 21 KBK-spillere deltok og trener Lasse Nørgaard Frandsen var godt fornøyd med elevene sine:

– Det var en herlig helg i hallen hvor alle spillere bidro til å skape en god atmosfære på hjemmebane. Mange flotte prestasjoner hvor spillerne lyktes med både taktiske og tekniske elementer i kamp.

– Jeg er stolt av innstillingen deres og fornøyd med alle titlene og medaljene som kom av det gode spillet, avslutter dansken.