Vindbjarts Mathias Holbæk (f.v.), Sondre Østervold og Hanne Sløgedal imponerte på Hovden, henholdsvis med første-, andre- og førsteplass. Vindbjarts Mathias Holbæk (f.v.), Sondre Østervold og Hanne Sløgedal imponerte på Hovden, henholdsvis med første-, andre- og førsteplass. Foto: Harry Andersen

Sprudlet i etterlengtet skirenn

De sju Vindbjart-utøverne som stilte i helgas kretsrenn på Hovden leverte fine prestasjoner.

BYKLE: Septetten fra Vindbjart IL var blant de 80 deltakerne som stilte til start i lørdagens langrenn i fristil. Det var Hovden skigymnas som arrangerte kretsrennet og dette var det første rennet i år som ikke er blitt koronaavlyst eller -utsatt i Agder og Rogaland skikrets. Flere klubber måtte avstå fra å delta grunnet smittesituasjonen i egen kommune.

Gleden var stor blant dem som fikk lov til å delta og Vindbjart-gjengen hevdet seg godt i sporet. Hanne Sløgedal var suveren vinner i K18-klassen, med 40 sekunders seiersmargin. Hanne var i tillegg bare åtte sekunder bak Oddersjaas Tuva Lislevand, som vant K19–20-klassen og med det var raskeste dame i dette kretsrennet. Tuva har denne sesongen vært på juniorlandslaget og hun har også deltatt i senior-NM og junior-VM.

Hanne Sløgedal på vei inn mot seier i K18-klassen. Foto: Privat

I G18-klassen ble det seier til Mathias Holbæk foran klubbkameraten Sondre Østervold. I J15-klassen vant Camilla Nygård med en tid som var så god at den hadde gitt fjerdeplass i J18-klassen. Malin Gaustad ble nummer tre i J15-klassen. Oda Gaustad skøytet inn til seier i J12-klassen, bare to sekunder foran sølvvinneren. Thea Nygård leverte også godt i sin Vindbjart-drakt da hun ble nummer fire i K17-klassen.

Karoline Kalvåg fra Hjelmeland IL (f.v.) og Vindbjarts Camilla Nygård og Malin Gaustad på seierspallen i J15-klassen. Foto: Harry Andersen

De gode resultatene lover godt for et nytt kretsrenn på Hovden kommende helg, med fristil lørdag og klassisk søndag. Det er Vindbjart som arrangerer sammen med Hovden skiklubb. Rennet skulle opprinnelig vært et kretsmesterskap, men er degradert til kretsrenn ettersom flere klubber ikke kan delta grunnet koronarestriksjoner.

Se resultater fra sist helgs kretsrenn via denne lenken.