Etter tre seire ble det finaletap 21–10 og 21–17 mot Leani Oktila fra Indonesia, som er rangert som verdens beste spiller.

– Jeg er veldig fornøyd med egen innsats i turneringen. Det var en god kamp i finalen, og nå ser jeg hva jeg må jobbe med videre. Oktila er tross alt nummer én i verden, så det er en veldig sterk spiller, er dommen til Sagøy etter å ha blitt nummer to i turneringen.

Hun ble født med en dysmeli og bruker protese fra kneet og ned på høyre bein. Takket være et enormt pågangsmot, innsats og dedikasjon har hun hevdet seg som en av de beste para-spillerne i verden og kan skilte med VM-gull i 2015, EM-gull i 2018 og VM-bronse i 2019. Hun er for øyeblikket rangert som nummer tre i verden og har som mål å kvalifisere seg til paralympics i Tokyo.

Sagøy flyttet til Kristiansand i august i fjor, men har som følge av koronapandemien ikke hatt mulighet til å delta på turneringer. Dermed er det første gang på godt over ett år at hun omsider har fått en mulighet til å kjempe om seier i konkurransespill.

– Etter 14 måneder var det utrolig gøy å få spille kamper igjen. Det ligger mange timer med trening bak dette, og jeg føler at jeg har hatt en fin framgang, sier Sagøy.

Strenge smitteverntiltak

Landslagstrener Sonja Wåland fra Kristiansand er også med til Dubai. De reiste ned sammen søndag, og skal fly tilbake til Norge igjen tirsdag morgen. Wåland rapporterer om strenge smitteverntiltak i Dubai, og at arrangørene virkelig har tatt pandemien på alvor.

Helle Sofie Sagøy sammen med landslagstrener Sonja Wåland fra Kristiansand. Foto: Arrangørfoto

– Vi er svært forsiktige. I Norge er det lettere å holde avstand, men vi gjør så godt vi kan. Arrangørene forholder seg strengt til alle tiltak. Man må holde avstand, vaske hender og bruke munnbind. Det meste er som i Norge, egentlig, sier Wåland.

Hun er godt fornøyd med elevens prestasjoner i turneringen.

– Helle Sofie har gjort det veldig bra. Vi har jobbet knallhardt det siste året, og man trener jo for å konkurrere. Det er dette hun drømmer om, og prestasjonene er en god bekreftelse på at ting er gjort riktig, poengterer Wåland.

Neste para-turnering for Helle Sofie Sagøy er i Cartagena, Spania, i mai.