Treningskamp: IK Start 2 – Fløy: 2-3 (1-0)

Kampen ble spilt på Sør Arena i iskaldt vær med lett snøvær deler av første omgang. Ca 50 tilskuere.

Scoringer: Torje Wichne 2 og Magnus Ask Mikkelsen

IK Start 2: Erlend Segberg 2

Fløys lag: Hoppestad – Skagestad, Naglestad, Laudal, Harris – Dahlum, Norheim, Andersen – Kydland, Tveit, Hallandvik. Innbytere: Markussen, Johansen, Rolke, Ask, Mikkelsen, Vo og Wichne

Start stilte med følgende lag: Boujar – Skogmo, prøvespiller, Tapio, Dahl – Zernichow, Hollingen, Segberg, Aase – Christensen, Sigurdsen

Her setter Mikkelsen inn 3-2-målet. Foto: Foto: Per Thomas Byrkjedal.

Kampen startet med et lite spillemesig overtak til Start og allerede etter ni minutter scoret de på hjørnesparket til Segberg som skrudde direkte inn i vinkelen. Etter scoringen ble overtaket spillemessig til Start bare større, og flere ganger var det nære på at de doblet ledelsen selv om det ble skapt forholdsvis få store sjanser ut fra det spillemessige overtaket. Siste kvarteret av omgangen jevnet spillet seg ut, og flere ganger var våre gutter i flere farlige overgangsposisjoner, men siste pasningen ble for unøyaktig. Men Christian Tveit burde nok ha utlignet da han ikke fikk kontroll på et fint innlegg fra høyre.

I andre omgang kommer Vo og Wichne inn og begge bidrar i avgjørende grad til å snu kampen, i tillegg til at resten av gutta hever pasningskvaliteten kombinert med at avstandene i leddene justeres. Dette fører til at våre gutter dominerer kampen og presterer fotball av høy kvalitet som Start 2 ikke klarer å demme opp for. Etter snaut kvarteret vinner Fløy ballen i gunstig posisjon og kjører en giftig kontring der Christian Tveit passer til Torje Wichne som scorer sikkert alene med keeper. Torje Wichne legger på til 2-1 ti minutt senere da Christian Tveit presser en Startforsvarer slik at Torje Wichne snapper ballen og scorer nok en gang. Meget sterkt.

Men like etter Fløyledelse utligner imidlertid Start på et frispark fra Segberg. Fra langt, skrått hold skrur ballen inn i lengste kryss. Den skulle nok Hoppestad tatt. Mot slutten av kampen kommer Magnus Ask Mikkelsen inn og det er nettopp han som skal avgjøre kampen. På overtid får Fløy tildelt innkast som etter en del klabb og babb havner hos Ask Mikkelsen som får ballen over linja.

Torje Wichne blir på mange måter dagens Fløyspiller med et usedvanlig friskt innhopp som resulterer i to scoringer. Men det spørs om ikke en annen mandalitt var Fløys jevnt over beste i dag. Mathias Laudal spilte meget solid som stopper kampen gjennom i solid samarbeid med stopperkollega Johan Naglestad. Helt framme jobbet Christian Tveit meget bra og var avgjørende for to av scoringene. Tony Vo spilte en meget bra 2.omgang.

Nå er det pause i treningskampene til 8. april hvor det blir hjemmekamp mot IL Express, før det braker løs med serieåpning hjemme 2. påskedag mot Brodd som nok blir å regne med i toppen av årets seriespill.