I løpet av 2016 lanserer Lokalsporten en konkurranse der målet er å gjøre alle deltakerne sprekere. Vi har valgt ut kategoriene langrenn/rulleski, løping og sykkel, og du velger selv om du vil delta i en, to eller alle tre i løpet av året. Du registrerer deg først i den nettbaserte treningsapplikasjonen strava.com, som gir deg muligheten til å samle alle treningsøktene dine på en plass. Du kan velge om du vil at dine resultater skal være tilgjengelig kun for deg, eller om du vil gjøre dem offentlige. Velger du det siste, vil de inngå i tabellene som er tilgjengelig for alle som ønsker å se.

Lokalsporten håper at muligheten til å konkurrere med deg selv eller andre gir en ekstra dimensjon til å kunne mosjonere i det fri. Vi ønsker å favne så bredt som mulig i vår konkurranse. Det kan være en like stor seier at en utrent langrennsløper opplever solid fremgang som det er at en supermosjonist befester posisjonen som en av landsdelens sprekeste. Stikkordet er først og fremst folkehelse, med konkurranseelementet som en ekstra boost for de som ønsker det.

Nå som det endelig er blitt bra skiføre over store deler av Sørlandet håper vi at mange har lyst til å få registrert tiden sin i vår utvalgte langrennsløype som finnes på strava.com, nemlig den 3,4 kilometer lange lysløypa (altså uten stadionsløyfa) på Sandrip. Det kan du gjøre allerede i dag! Forsvinner snøen, kan du teste deg i den 1,6 kilometer lange rulleskiløypa på Kongsgård. Vi ønsker oss en langrennsløype til som skal inn i vår tabell, og her vil vi ha innspill fra dere!

Kontakt meg på rune.stensland@fvn.no eller på min Facebook-profil dersom du har slike innspill.

Føremeldinger i Kristiansand, Søgne, Songdalen, Iveland, Evje og Hornnes, Birkenes og Lillesand kan du sjekke ut her.

Her kan du se tabellen over de som har registrert sin tid hittil i år.

Kan dessverre ikke vise resultatet i nettleseren du bruker 🙁

Når snøen slipper taket, er det sykling og løping som står for tur. Her kommer vi tilbake senere til hvilke løyper vi har valgt ut.

I en konkurranse med resultatlister er det naturlig å gi en premie til den som topper tabellen etter endt år. Det samme har vi lyst til å gjøre til den som er best sammenlagt i langrenn, sykling og løping. Men for å få med flest mulig, håper vi få til andre former for premiering underveis, for eksempel til den som avanserer flest plasser. Vi håper å få til en god dialog med utøverne, og satser på flere blogginnlegg fra dere på lokalsporten.fvn.no i løpet av året. Her kan det være like aktuelt å invitere en nybegynner som en garvet mosjonist til å skrive. Det er selvsagt lov til å invitere seg selv til å skrive også. Vi streber som alltid etter lav terskel og høyt engasjement.

Om vårt poengsystem for å kåre Sørlandets sprekeste:

Poeng pr. segment er basert på en 150-poengs skala (150 poeng for nr 1, 149 poeng for nr 2 - 1 poeng for nr 150). Minuspoeng fra plass 151…

Løpe- og sykkeldelen av konkurransen består av tre segmenter hver, noe som betyr at man kan oppnå totalt 450 poeng i hver av de to delkonkurransene.

Langrennsdelen består av to segmenter, og det betyr at man kan totalt oppnå 300 poeng i denne delkonkurransen.

Det kåres vinnere i hver av delkonkurransene. Er også aktuelt med premier til andre deltakere underveis, f.eks. for beste fremgang

Totalvinneren er den personen som har fått flest poeng totalt gjennom deltagelse i de ulike delkonkurransene.

Vår konkurranse er inspirert av Martin Hoffs klatrekonge.com

Fakta om strava.com:

En nettbasert treningsapplikasjon som gir deg muligheten til å samle alle treningsøktene dine på en plass. For å benytte Strava må man enten være i besittelse av en treningscomputer med GPS, eller en telefon med Strava App installert.

Etter gjennomført treningsøkt laster man økten opp i Strava-applikasjonen og man kan umiddelbart få opp alle tilgjengelige treningsparameter: Tidsforbruk, strekning, hastighet, puls, kaloriforbruk osv.

Strava gir deg muligheten til å sammenligne deg med andre som har gjennomført de samme løypene du har forsøkt deg på. Et Strava-segment er en bestemt strekning, basert på GPS start- og stoppunkt. Tiden startes og stoppes automatisk basert på din GPS-posisjon.

Når du laster opp økten din etter endt trening, vil du automatisk legges inn i listen på de segmentene du har vært igjennom. Listene oppdateres flere ganger daglig. Dette gir deg muligheten til å sammenligne deg med dine venner, men også med alle andre som har syklet de samme segmentene.

Den som til enhver tid har beste tid på et segment vil inneha CR tittel, for løping og langrenn, eller KOM/QOM for sykling. CR Course Record, KOM/QOM King/Queen of Mountain.