STAVANGER: - Det er jo ikke akkurat hverdagskost at en spiller scorer fire mål i en kamp. Så dette var sterkt, skryter Start 2-trener Erik Mykland – og legger til:

– Dette var en veldig solid gjennomført kamp av alle 15 som var involvert. Det var et imponert trenerteam, med godfølelse og smilet på plass, som satte seg på bussen hjem etter årets siste tur til Stavanger.

Start styrte kampen på Wintershall Dea banen fra første spark på ballen. Hinna la seg lavt i håp om å få i alle fall ett poeng som ville gitt dem fortsatt mulighet til å overleve i divisjonen. Men så smalt det to ganger fra Sander Svela i løpet av tre minutter midtveis i 1. omgang.

– Hinna-spillerne ble mer og mer frustrerte ettersom tiden gikk og de ikke fikk låne ballen av våre ballsikre og bevegelige gutter. De ble slitne av å løpe imellom, og Sanders to mål mer eller mindre punkterte kampen, sier Erik Mykland.

2. omgang startet med en del balltap hos Start-laget, noe som inviterte Hinna litt inn i oppgjøret. De skapte et par sjanser, før kristiansanderne tok tak igjen og Sander Svela kompletterte sitt hat-trick.

– Den siste halvtimen styrte vi. Da var vi trygge i frispillingen og spilte lett av det høye presset fra Hinna som måtte frem på banen, sier Mykland.

Start 2-treneren gleder seg også stort over at Henrik Gjesdal spilte sin første omgang etter den alvorlige kneskaden han pådro seg 16. mai i fjor.

– Ja, det var veldig gledelig å se Henrik tilbake etter skademarerittet han har vært gjennom. Han var veldig solid de 45 minuttene han var på banen, skryter Erik Mykland.

Før siste serierunde leder Staal Jørpeland den svært spennende avdelingen med sine 24 poeng. Deretter følger Sola (23), Vindbjart (22), Djerv 1919 (21) og Brodd og Start 2, som begge har 19 poeng.

Start 2 avslutter sesongen mot Åkra hjemme på Sparebanken Sør Arena kommende lørdag, 30. oktober, kl. 13.00.

Se øvrig kampfakta her