Ironmind jobbet fremdeles med regelverket, men jeg ville prøve øvelsen. Jeg hadde et Rolling Thunder-håndtak (RT-håndtak) selv og fikk låne et RT-håndtak av Eirik Bruun Ingebretsen.

Jeg har trent mye pullups, men da med bredt grep. Øvelsen utføres med smalere grep, likevel trodde jeg at det var en øvelse som ville passe meg bra.

Jeg har tidligere klart min egen vekt pluss 70 kg som 1 RM (1 repetisjon maks), men det blir noe annet når en holder i to rullende håndtak med en diameter på 60 mm. På trening har jeg hatt 60 kg rundt livet og har kun manglet noen cm fra å få haken høyt nok. Målet mitt ble å klare dette løftet under et rekordforsøk.

Eirik fikk også prøvd seg litt før vi 4. juni skulle prøve oss på et rekordforsøk. Her er det totalvekten som gjelder, altså kroppsvekt pluss den ekstra vekten. Jeg veide inn på 104,25 kg, mens Eirik veide inn på 118 kg. Vi varmet godt opp og Eirik startet med å løfte 32,90 kg. Dette løftet ble senere godkjent som verdensrekord. Han hadde også et godt forsøk på 38,15 kg, men løftet ble ikke godkjent. Mitt første løft var på 50,10 kg. jeg forsøkte også på 55,40 kg, men dette løftet ble underkjent. Da hadde jeg totalt løftet 154,35 kg, mens Eirik endte opp med 150,90 kg.

Her er videoen av min verdensrekord:

Her er mitt treningsløft med 55 kg:

Og her er mitt treningsløft med 60 kilo:

Det var viktig å dokumentere løftene godt nok. Derfor filmet vi i høyde med RT-håndtakene slik at det ikke skulle være noen tvil om at hakene kom høyt nok (altså over RT-håndtakene). Eirik hadde tatt med seg sin kalibrerte vekt for å få vekten så nøyaktig som mulig.

foto
Her er jeg i aksjon til venstre, mens Eirik Bruun Ingebretsen utfører pullup til høyre. Foto: Foto: Privat.

I ettertid kontaktet vi Ironmind for å få løftene godkjent. Vi kom med innspill til regelverket og etter kort tid var reglene klare og Ironmind skulle se på videoene våre av løftene. Dagen etter varslet Ironmind oss om at vi fikk godkjent løftene og at de var registrert som nye verdensrekorder. Eirik løftet 150,90 kg og jeg løftet 154,25 kg like etter.

Jeg hadde ingen god pullupsdag 4. juni, men i og med at dette er de første to forsøkene som er godkjente står vi begge på listen over verdensrekorder i øvelsen. Jeg håper at flere forsøker seg nå som reglene er klare. Eirik og jeg kommer til å gjøre nye forsøk senere en gang. Da skal jeg klare 60 kg og over 160 kg i samlet vekt, men nå er det VM i grep i Finland i desember som blir hovedfokuset fremover.

Regler ang. øvelsen kan leses her.