Mari Melsom Kristensen (39) fra Søgne på toppen av Svensheia på Langenes. Mari Melsom Kristensen (39) fra Søgne på toppen av Svensheia på Langenes. Foto: Linda G. Opheim

Sanker høydemeter i fleng

Siden 1. mars har jeg samlet 35.901 av i alt 49.600 høydemeter i online-konkurransen Hagemanns høydemeterløp. Målet er finaleplass.

UTØVERBLOGG: I en tid der de fleste løp blir avlyst grunnet korona var jeg mer enn klar for en ordentlig utfordring, nemlig Hagemanns høydemeterløp. Dette er et online-løp som arrangeres av ultraløper Einar Hagemann på Facebook. Det varer hele mars måned, og går ut på at man hver dag skal samle et gitt antall høydemeter fra 100 til 3100.

For hver dag som går økes det med 100 høydemeter. Vi kan selv velge hvilken rekkefølge vi gjennomfører dem og om man vil løpe eller gå. Klarer man å gjennomføre alle, samler man 49.600 høydemeter, og 1. april er det finale hvor man skal unnagjøre flest kilometer i løpet av 24 timer. Det var 109 påmeldte som startet 1. mars og etter dag 17 var det antallet redusert til 36, fordelt på 16 damer og 20 menn.

På vei opp bakken ved Svensheia, 80 høydemeter. Foto: Linda G. Opheim

Enkel strategi

Da dette løpet ble annonsert på Facebook, meldte jeg meg på med én gang. Og det var bare å begynne å utforske bakker i Søgne: Hvor mange høydemeter var de, var de bratte eller slake, hvor mange kilometer måtte jeg løpe/gå for å komme opp og ned igjen? Det var mye jeg måtte tenke på. Jeg fant to bakker i Søgne som jeg ville satse på, en på Repstad på 140 høydemeter, og en på Langenes på 80 høydemeter. Det er greit å ha to bakker for å få litt variasjon. Og strategien var enkel: Gå opp bakken og jogge rolig ned igjen. Det er kun positive høydemeter/oppoverbakke som registreres.

Bakken min på Repstad. Foto: Mari Melsom Kristensen

Planen min da 1. mars kom var å starte med den høyeste på 3100 høydemeter og jobbe meg nedover. Så da ungene var gått til skolen, var det bare å sette i gang. Jeg klarte å samle 3100 høydemeter etter 44,27 kilometer og sju timer.

Foto: Skjermdump fra Strava

Dermed var den verste unnagjort, og det var bare å jobbe seg nedover. Den første uka tilbrakte jeg i bakken på Repstad, og fikk samlet 16.488 høydemeter. Uke 2 av løpet samlet jeg 13.973 høydemeter i samme bakke. Og sånn skal det fortsette i hele mars, ingen fridager. Heldigvis har været også vært på min side hittil, unntatt en dag hvor det gikk fra vår til vinter på 5,5 timer.

I skrivende stund har jeg samlet 35.901 høydemeter og løpt/gått 488 kilometer. Målet mitt er å fullføre alle 49.600 høydemeterne og være med i finalen 1. april. Om det går, vet jeg ikke, men jeg skal gjøre mitt beste.

6. mars fikk jeg se denne fine solnedgangen. Foto: Mari Melsom Kristensen

Mestringsfølelse

Det er med flere mosjonister fra Sørlandet som jeg kjenner og ikke kjenner, og det trigger konkurranseinstinktet mitt ekstra. Holder de ut, skal jeg også. Løping og fysisk aktivitet er viktig for meg. Det gir en enorm mestringsfølelse når jeg klarer å gjennomføre et løp eller en treningsøkt. Jeg bestemmer meg som regel for et mål jeg skal nå før jeg starter. Hvorfor holder jeg ut? Fordi jeg gir meg ikke så lett.

De fleste synes jeg er sprø og gal som holder på med dette, men som jeg sier: De gale har det godt.

Les flere innlegg av Mari Melsom Kristensen her