Kjetil Finnes fra Kristiansand Strong Team under trening tidligere i år. Kjetil Finnes fra Kristiansand Strong Team under trening tidligere i år. Foto: Fædrelandsvennen

Norgesrekord og to NM-gull i sesongavslutningen

Jeg hadde ikke planlagt å delta på flere konkurranser i år, men instinktet tar visst alltid over.

Dermed meldte jeg meg på helgas NM enkeltøvelser i Tvedestrand. Jeg hadde ikke noen veldig seriøs oppkjøring til dette. Målet mitt var bare å sette tre personlige rekorder, det er jo greit å vite at man har hatt progresjon i løpet av det siste året.

Den første øvelse er jo veldig lik vanlig benkpress, bare at grepet er annerledes. Rekorden min i første øvelse var på forhånd 188 kilo, som også var norgesrekord i min klasse (-90 kg). Oppvarmingen føltes veldig tung, så jeg så egentlig for meg at det ikke kom til å bli så mange tunge løft. Men da jeg heiv meg inn på 178 kg, fløy stanga ganske greit opp. Jeg satte ny rekord på 191 kilo og deretter var jeg utrolig nær å klare 200 kilo. Når jeg studerer videoen, ser det ut som om nedre del av kroppen min kommer i ubalanse, samtidig som jeg dunket borti stativet på vei opp.

Her setter jeg ny norgesrekord i stokkbenk med 191 kilo:

Jeg fikk mast med meg en kamerat fra Mandal på dette mesterskapet (Espen Narum), og han satte både pers og vant sin klasse -105 kilo. Så det var jo veldig bra gjennomført av ham.

Øvelse nummer to var stokk, her skulle vi egentlig bare vende, men jeg spurte om jeg kunne presse over hodet for pers. 130 kilo gikk veldig lett, men jeg manglet noen centimeter på lockouten på 140. Litt irriterende, men jeg tror det var det 200 kilo-forsøket stokkbenk løftet som hindret meg. Jeg har klart 140 kilo tidligere, men ikke med en stor stokk så dette er uansett noe jeg skal få gjort ganske snart. Jeg vant denne øvelsen også.

Den siste øvelsen jeg deltok i er noe som heter Rolling Thunder, her skal du løfte en vekt fra gulvet med en arm. Og det i et håndtak som er fem centimeter i omkrets, så det går veldig på grepsstyrke i hånda her. Du skal løfte dette opp på en kasse. Jeg testet øvelsen to dager før stevnet og da klarte jeg 75 kilo. På stevnet fikk jeg opp 90 kilo, som jeg egentlig er mest fornøyd med i hele konkurransen. Det ble NM-sølv i denne øvelsen.

Her er jeg i aksjon med 90 kilo i Rolling Thunder:

Jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringen, og det er alltid gøy og ærefullt å få konkurrere i Valhalla hos Knut Bjorvatn. Han gjør utrolig mye for denne sporten og er fortsatt råsterk. Jeg vil absolutt anbefale folk i Aust-Agder-området og ta en tur dit for å prøve seg i et NM. Det er bare å bli med for gøy!