Lørdag slet den 88 kilo tunge songdølen Loyd Kaaland (22) seg fram til norgesrekord med 177 kilos tyngde i hver hånd.

Kaaland bar 354 kilo de nødvendige tre meterne i farmers walk i klassen -90 kilo. Dette skjedde i lørdagens strongman-NM i enkeltøvelser i Tvedestrand.

Kaaland er blant landets sterkeste menn, og har i en tidligere artikkel for lokalsporten skrevet om sin vei mot verdenstoppen. Den kan du

.

Etter helgas stevne i Tvedestrand melder Kaaland:

– Jeg er godt fornøyd. Jeg har ikke trent strongman-øvelser siden 6. desember, og tidligere har jeg ikke fraktet mer enn 2 x 135 kilo i farmers’ walk på trening. Så jeg hadde ikke trodd at jeg skulle slette norgesrekorden til Andreas Valand.

Mandalitten Valand har tidligere fraktet 2 x 175 kilo over tre meter farmer’s walk. Valand har vunnet verdens sterkeste mann i -90 kilo, og er et forbilde for Kaaland.

– Han er fortsatt sterkere enn meg, men jeg har noen år på meg til å oppnå det han har klart. Fram mot Norges sterkeste mann i Odderøyhallen i september skal jeg forbedre grunnstyrken min ytterligere. Så håper jeg at jeg kan bli blant de fem fra Norge som får delta i VM i Spydeberg i november.

PS! Kaaland prøvde lørdag også å forbedre sin egen norgesrekord på 200 kilo i steinløft. Men han ble stående med NM-gull på 190 kilo, ettersom forsøket på 210 kilo mislyktes.