Tangen Minto hadde krefter igjen til et skikkelig seierssprang på seremoniplass etter Kriterie-seieren. Til høyre trener Øystein Tjomsland i gul drakt.   Tangen Minto hadde krefter igjen til et skikkelig seierssprang på seremoniplass etter Kriterie-seieren. Til høyre trener Øystein Tjomsland i gul drakt.  Foto: Trav365.no

Tjomsland kjørte inn over to millioner kroner

Øystein Tjomsland gjorde det umulige mulig og sikret seg dobbeltseier i både Derby og Kriteriet søndag.

OSLO: Scenene var som hentet fra en Disney-film da bondesønnen fra Søgne sikret seg absolutt hele travkongeriket etter en eventyrdag på Bjerke Travbane. Tangen Minto og Tangen Bork steg til topps på seierspallen etter sine seire i Kriteriet og Derby, og i begge løpene sikret Tjomsland-hester seg i tillegg sølvmedaljene.

Dobbeltseier i de to største løpene man kan vinne innen travsporten fikk selv nesten en sindig sørlending ut av fatning. 

– Man må nesten klype seg i armen, dette er fantastisk moro og stort for hele teamet, strålte Øystein Tjomsland etter at Tangen Bork hadde krysset målstreken først og sikret seg den gedigne Derby-pokalen. 

Øystein Tjomsland-trente Tangen Bork og kusk Tom Erik Solberg på vei mot Derby-seier. På utsiden sikrer Tjomsland selv (gul drakt) sølvet bak Langlands Høvding. Foto: Trav365.no

Seierskusk Tom Erik Solberg måtte ty til superlativene da han ble bedt om å sette ord på trenerprestasjonen til 50-åringen fra Søgne. 

– Det er helt utrolig det Øystein og teamet hans holder på med! Tangen Bork er en helt utrolig hest og Øystein og teamet har gjort en fantastisk jobb med å forme hesten, roste kusken med 2324 seire på samvittigheten. 

Med to førsteplasser, to annenplasser, en femte- og en sjetteplass i Klasseløpene sikret Tjomsland-hestene seg totalt 2.020.000 kroner av den totale premiekaken.