VENNESLA: Denne karusellen består av tre renn på høsten og tre renn på vinteren. Tirsdag gikk det et skiskytterrenn for barn og unge på Sandrip, og det var på rulleski. Alle deltagerne gikk tre runder og skjøt to serier. De minste barna gikk 600 meter tre ganger, mens ungdommene gikk tre runder à 2,5 km.

Eskil Grønlund Foto: Sverre Larsen

Eskil Grønlund (13), deltager fra Froland

Hva er det gøyeste med denne karusellen?

– Det er artig å treffe blink og å delta i konkurranse. Rennet er på asfalt, og det gjør at tempoet er høyt. Det er litt vanskelig med rulleski når man må bremse.

Martin Godtfredsen til venstre, Martha Hægeland i midten og Anette Kleveland til høyre Foto: Sverre Larsen

Martin Godtfredsen (14), Martha Hægeland (14) og Anette Kleveland (13), alle fra Øvrebø.

Hva liker dere best med klubben deres?

– Det er gøye treninger og godt treningsmiljø. Og så støtter foreldrene våre og andre interesserte det som vi holder på med. Det er fine anlegg, og vi får muligheten til å trene oss bedre.

Olaf Høigilt Foto: Sverre Larsen

Olaf Høigilt (9), deltager fra Birkenes

Hvorfor er du med på denne karusellen?

– Det er fordi jeg liker å stå på rulleski og å skyte. Og så møter jeg mange. Og når det er vinter og snø, liker jeg å smøre ski.

Bjørner Ellingsberg, Foto: Sverre Larsen

Bjørner Ellingsberg (57), arrangør fra Øvrebø

Hva slags opplegg har dere i skiskytterkarusellen?

– Karusellen er for barn og ungdom i Froland, Birkenes og Øvrebø. Tidligere i høst har vi hatt renn i Froland og i Birkenes. I utgangspunktet er alle barn og ungdom fra Froland, Øvrebø og Birkenes velkomne i alderen 9 til 18 år. Men for å være med på skytingen, må den aktive og minst én foresatt gå på skiskytterskole. Og når det er fullført og godkjent, kan man gå på rulleski og drive med skyting på standplass i tillegg.

Fra skytebanen. Foto: Sverre Larsen