ARENDAL: – Må vi score seks eller syv mål mot Odd 2 neste helg, så gjør vi det, sier Arendal-trener Roger Risholt.

Rasmus Lynge Christensen ga Arendal ledelsen etter 44 minutter og 40 sekunder av kampen, og det øyeblikket var Arendal alene på tabelltoppen.

Men så fikk Vard en spiller utvist på overtid - og Moss fikk satt inn 3-2 etter 93 minutter på Melløs stadion.

Dermed beholdt Moss serieledelsen med bedre målforskjell enn Arendal.

Seks mål

I praksis betyr det at Arendal må vinne med minst seks mål mot Odd 2 neste helg, dersom Moss gjør jobben og tar tre poeng mot Ullern på bortebane.

Ullern sikret seg en ny sesong i 2. divisjon, nettopp fordi Vard slapp inn mål på overtid. For det betyr at Vard, som hadde sin siste seriekamp lørdag, ikke kan passere Ullern på tabellen.

Det betyr - på papiret - at Ullern ikke har noe å spille for, mens Arendal møter Odd 2 som på sin side har ALT å spille for. De ligger under streken etter å ha tapt 0-2 mot Strømmen denne helgen. Uten poeng mot Arendal neste helg, må de altså spille 3. divisjon neste år.

Offensiv

Med andre ord: selv om Arendal absolutt gjorde jobben sin mot Egersund, var det ingen andre resultater som gikk Arendals vei i denne serierunden.

Likevel er det en offensiv Roger Risholt som ser frem mot serieavslutningen:

– Vi kunne uansett ikke fått mer enn tre poeng i dag. Og vi kunne ikke gjøre noe med det som skjedde på Melløs stadion, konstaterer han.

–Derfor må vi enten håpe på hjelp fra Ullern, eller så må vi vinne med mange mål mot Odd 2, slår han fast.