Vektløfteren Anine Linnea Keen Hansen (16) fra Grimstad satte nylig norsk rekord i støt med 85 kilo i ungdomsklassen u17, vektklasse - 64 kilo. Vektløfteren Anine Linnea Keen Hansen (16) fra Grimstad satte nylig norsk rekord i støt med 85 kilo i ungdomsklassen u17, vektklasse - 64 kilo. Foto: Patrick Ravn

I mitt livs beste form

På en ukelang landslagssamling satte jeg en norgesrekord og to personlige rekorder og har tatt med hjem masse ny kunnskap og erfaring.

UTØVERBLOGG: I vinterferien min sist uke var jeg på landslagssamling i Naustdal. Vi pleier egentlig å samle hele landslaget for junior og ungdom men denne gangen ble vi delt i to, siden vi har vinterferie på ulikt tidspunkt. Dermed går man ikke glipp av så mye skole. Så i ei uke ble halve landslaget samlet for å løfte og trene sammen. Den andre halvdelen hadde samling uka etterpå.

Det var en tung og fysisk krevende samling, men samtidig kjempeartig og lærerik. Ikke bare får man hjelp til teknikk og styrke, men man blir også veldig inspirert av alle de andre løfterne rundt seg. Det er et godt miljø, hvor vi bygger hverandre opp og motiverer hverandre. Spesielt nå i koronatida, da man ikke får vært mye sammen med folk, setter jeg ekstra pris på å ha sjansen til å samles og trene med så mange flotte og dyktige mennesker.

Fredag kjørte vi et lite stevne. Der var det folk som klarte kravet til både EM og VM og satte norske og nordiske rekorder. Det synes jeg er svært imponerende etter ei lang uke med mye trening. Jeg satte personlig rekord og norgesrekord i støt med 85 kilo og hadde tidligere i uka en ny personlig rekord i overstøt på 90 kilo.

Video av overstøtet:

Alt i alt var det ei fin uke og jeg tar med meg hjem mye erfaring. Ikke bare fikk jeg nye rekorder, men jeg har også fått en stor motivasjonsboost etter en lang periode uten. Videre skal jeg fortsette å trene og satse vektløfting. På stevnet var jeg kun to kilo unna EM-kravet, så mitt neste mål blir jo å klare dette.

Video av 3x93 kilo i back squat:

Den virtuelle konkurransen Crossfit Open starter om ei uke og å gjøre det bra her blir også et mål de for den kommende perioden. I tillegg gleder jeg meg til flere landslagssamlinger og nye erfaringer. 

På dette gruppebildet fra landslagssamlingen står trenerne Bjarne Bergheim og Zygmunt Smalcerz, NVF-president Stian Grimseth, utøverne Anine Hansen, Åse J. Berge, Lea B. Horne, Mats Hofstad, Ronja Lenvik, Aksel Svorstøl og ansvarlig for mat Anne Gunn Berge Foto: Privat