Grimstad-bosatte Lise Raven Lothe sammen med Per Irgens fra Grimstad under masters-VM i svømming i Budapest. Irgens ble født 12. oktober 1942 og døde 16. august 2021. Grimstad-bosatte Lise Raven Lothe sammen med Per Irgens fra Grimstad under masters-VM i svømming i Budapest. Irgens ble født 12. oktober 1942 og døde 16. august 2021. Foto: Privat

Per Irgens til minne

Pers unike evne til å sanse dagsformen til den enkelte og lage et perfekt treningsprogram, gjorde ham til en av landets beste trenere.

MINNEORD: Min gode venn, mentor, samarbeidspartner, trener og forlover er død.

Alltid oppdatert på svømmeresultater og med en imponerende hukommelse for hundredeler og plasseringer, gjorde han til en ypperlig kommentator ikke bare på svømmestevner, men også på Eurosport. Imponerende nok fikk han en 30 år gammel småbarnsmor tilbake til svømmesporten med gull i langbane-NM og gull i masters-VM i 1998.

Som del av det medisinske apparatet til blant annet Jerv, blinket han ut idrettsutøvere som hadde nytte av kiropraktorbehandling så effektivt at man skulle tro han hadde medisinsk utdannelse.

Hvor mange drukningsulykker han har avverget som instruktør i livredning, eller hvor mange barn som har lært å svømme som følge av instruktørkurs han har holdt, er umulig å telle. Men hvis det kom over et bestemt antall middagsgjester, kunne han ta i bruk sin formelle fagkunnskap som kokk og trylle frem utsøkte gastronomiske opplevelser.

En høvding er borte!

Høyt verdsatt – dypt savnet.

Se minnevideo her: