Ingrid Eikaas Ukkelberg fra Marnardal vant 3000 kroner for seieren i dameklassen med tiden 1.16.54 time i den lengste løypa på 15.8 kilometer. Mari Melsom Kristensen (t.v. for henne) ble nummer to med tiden 1.42.54, mens Jorunn Thomassen (t.h.) ble nummer tre med tiden 1.48.52. Ingrid Eikaas Ukkelberg fra Marnardal vant 3000 kroner for seieren i dameklassen med tiden 1.16.54 time i den lengste løypa på 15.8 kilometer. Mari Melsom Kristensen (t.v. for henne) ble nummer to med tiden 1.42.54, mens Jorunn Thomassen (t.h.) ble nummer tre med tiden 1.48.52. Foto: Siv Emanuelsen

De var raskest i Olasheiløpet

I den tiende utgaven av Olasheiløpet var Ingrid Eikaas Ukkelberg suveren i dameklassen.

LILLESAND: – Det har vært mer fokus på jobb enn jogg for min del den siste måneden, så jeg var litt spent på hvordan kroppen ville respondere på løpet, sier Ingrid Eikaas Ukkelberg etter seieren i kvinneklassen i det tradisjonsrike Olasheiløpet.

Ingrid Eikaas Ukkelberg Foto: Tobias Strædet Jakobsen

Hun fortsetter:

– Jeg vet av erfaring at det mye stigning, ikke bare opp til selve Olashei som vi passerer underveis i løypa. Ettersom jeg var usikker på egen form, var planen å løpe kontrollert og komme seg greit til mål uten å være helt gelé på slutten. Jeg ble hengende på halen til tetgruppen med seks herrer foran meg. Etter hvert forsvant de ute av syne. Så løpet videre ble 13 kilometer uten følge i den usedvanlige tørre og fine løypa. Det var bare å nyte skogstiene underveis. Vel i mål på ei tid og plassering jeg er fornøyd med.

Starten går for den tiende utgaven av Olasheiløpet, der 119 løpere stilte. Foto: Tobias Strædet Jakobsen

Se dronefilm fra Olasheiløpet her

Lørdag 11. september var det tiende gang Olasheiløpet ble arrangert i Lillesand. Det var perfekt løpevær som alltid, og man kunne velge mellom løype på 15,8, 9,5 eller 3,5 km fra hav til hei i Sørlandets flotteste turterreng. De to lengste løypene gikk for det meste på myke skogsstier, mens 3,5 km var lagt til asfalt og grus. Det var også barneløp.

Sjekk resultatene her

I herreklassen var topp tre følgende: Simen Koland vant med 1.09.02, Anders Tveit ble nummer to med 1.09.24 og Per Voie ble nummer tre med 1.10.46. Foto: Siv Emanuelsen