Fredrik Lundal gleder seg til å spille på regionlaget 2006 i Sørvest.  Fredrik Lundal gleder seg til å spille på regionlaget 2006 i Sørvest.  Foto: May Baagøe Broughton

Iddas første spiller på regionlaget

Fredrik Lundal (14) har som første spiller fra Idda Ishockeyklubb fått plass på et regionlag.

KRISTIANSAND: – For klubben er dette både gledelig og viktig fordi det motiverer, samtidig som det viser at måten vi jobber på i klubben gir gode resultater. Målet vårt er at Fredrik får følge av flere Idda-spillere på regionslaget framover, sier trener for Idda U15, Geir André Kristiansen og fortsetter:

– Fredrik har hatt flott utvikling denne sesongen. Han har vært bevisst på hva han har måtte trene på for å bli bedre, og lagt ned den nødvendige tiden på egentrening for å bedre kapasitetene sine på disse områdene.

Som trener synes Kristiansen det er gledelig å se når spillere gjør den harde jobben framfor å bare drille på det som er gøy. Han understreker at å bli bedre krever mye viljestyrke, motivasjon og reflektering, noe han mener Fredrik viser at han har evnene til.

– Det er disse tingene vi har fokus på hos alle spillerne slik at man blir bedre som et lag, sier Kristiansen.

Alltid elsket ishockey

Fredrik startet å spille ishockey da han var syv år gammel. Trening har alltid vært moro for ham.

I 2017 fikk han rollen som kaptein på laget og har vært det siden. Etter å ha forsøkt seg litt i ulike posisjoner har han de siste årene spilt center på banen, noe som passer en spiller med hans fysiske kapasitet.

– Ishockey er bare fantastisk. Det er selvfølgelig selve sporten som gir meg et kick, men ikke minst alt rundt ishockeyen, med lagkamerater, garderobekultur og så videre, som gjør ishockeyen spesiell. Jeg driver dessuten med fotball, som også er gøy, men som mangler litt av det hockeyen har utenfor banen, uttrykker Fredrik.

Det har vært tre regionssamlinger før laguttaket. Han har vært seg selv, trent hardt og tenkt at også denne perioden skal gjøre ham til en bedre spiller, selv om han ikke skulle bli tatt ut på laget.

– Mens jeg var på samlingene, forsøkte jeg å ikke tenke for mye på om jeg skulle bli tatt ut. Det hadde bare blitt stress. På de treningene går jeg inn i ei «boble» og fokuserer på å trene hardt og utnytte istida godt, slik at jeg få maks ut av treningene, sier Fredrik.

Glad for muligheten

Nå er han altså tatt ut og får nye muligheter på isen.

– Jeg får nå møte andre hockeyspillere og trene litt under andre trenere, noe som gir inspirasjon og mulighet til å utvikle meg som spiller, sier Fredrik og fortsetter:

– Jeg får mulighet til å spille og trene med de beste spillerne i regionen, og en del av dem kjenner jeg allerede fra før. Jeg håper virkelig at ikke korona setter en stopper for regionsturneringer den kommende sesongen.

Han understreker at det viktigste er laget hans på Idda, og det de leverer sammen.

Klubbens U15-trener Geir André Kristensen sier at alle spillerne på laget har hatt flott framgang i år og i kamper har overrasket og tidvis imponert andre trenere. Han tror at i en normalsesong med regionssamlinger kunne fort flere spillere fra laget blitt plukket ut til regionslaget.

Viktig å produsere bærekraftige lag

Nestleder i Idda Ishockeyklubb, Christer Linder, sier at ishockey er en lagidrett og for Idda er selvsagt det å produsere lag viktigst.

– Om det resulterer i at enkeltspillere blir tatt ut på regionslag, er det en ren bonus. Det å utelukkende produsere enkeltspillere er i utgangspunktet noe som ikke har fokus i klubben, understreker Linder.

Han synes det er utrolig gøy at Fredrik har utmerket seg og har blitt med på dette laget, og påpeker at det nok vil virke motiverende for andre spillere i klubben, ikke minst de som er yngre.

Han vil dog presisere at Idda Ishockeyklubb har fokus på å produsere bærekraftige lag, og har jobbet for å rekruttere nye spillere, som er en forutsetning for at man skal kunne lykkes med å utvikle sporten i Kristiansand.

– Vi har fått mange nye barn i alderen 8–13 år som nå begynner litt seinere enn på tradisjonell ishockeyskole (5-8 år). Det har vært veldig vellykket og klubben er nær en tredobling av nye medlemmer. Med en slik økning i medlemsmassen, har tilgang på istid vært en utfordring, men med god planlegging og samarbeid med andre klubber til neste sesong, blir dette løst, sier Linder.