Sandvolleyballspilleren Nils Ringøen (20) fra Kristiansand gjør seg klar til å motta en serve på treningsleir på Tenerife. Sandvolleyballspilleren Nils Ringøen (20) fra Kristiansand gjør seg klar til å motta en serve på treningsleir på Tenerife. Foto: Privat

Finner formen på Tenerife

I tre uker har jeg hatt gleden av topp treningsforhold i et av verdens mest stabile klima.

UTØVERBLOGG: Det er virkelig et privilegium å kunne trene utendørs i utlandet om dagen. Mathias Berntsen, Svein Solhaug, Christian Sørum og jeg landet på Tenerife 10. februar, og der var vi i ei uke før trenerne og resten av teamet kom ned. Første uka hadde vi mest fokus på styrketrening, samtidig som vi fikk trent sandvolleyball mot nasjoner som allerede var her nede. Det resulterte i ei veldig god treningsuke med kamptrening og god fysisk trening. Jeg deltar i et program som heter Morgendagens olympiere (rekruttlandslaget), men mesteparten av tiden er jeg med i treningsgruppa til seniorlandslaget.

Øyeoperasjoner

Også gjennom høsten har jeg trent mye sandvolleyball. Det startet i sandhallen på ToppVolley i Norge 1. september. Jeg trente sammen med noen av elevene på skolen, men mest med seniorlandslaget, som har vært der annenhver uke siden høstferien. Jeg har også vært gjennom to operasjoner i øynene, hvor jeg ikke hadde lov til å trene uka etter inngrepet, og fikk først være i sanden to uker etter operasjonen. Etersom vi måtte være i Norge hele høsten var dette det beste tidspunktet å gjennomføre operasjonene på og heldigvis var begge vellykket.

Foto: Privat

Etter fem måneder inne denne sandhallen fikk vi så muligheten til å dra til Tenerife for å trene utendørs. Da trenerne og resten av spillerne kom ned til denne øya, trappet vi ned den fysiske treningen og økte mengden balltrening. Det er mange gode juniorlag her nede som Jo Sunde, Markus Mol og jeg har sparret med. Vi har trent med Norge 1 og Norge 2, samt med to gutter fra Sverige som vant ungdoms-OL i 2018.

Min makker Markus Mol blokker mens jeg avventer i denne treningskampen mot et tsjekkisk par. Foto: Privat

Håper på turneringsspill

Vi befinner oss på sørsiden av den største av de sju bebodde Kanariøyene, rett sør for Teide. I dette området finner vi et av de mest stabile klimaene hele verden, ifølge lokale kilder. For noen dager siden var det meldt regn over hele Tenerife, men her i Los Christianos måtte vi vanne banene for å ikke få brannsår. Så man kan utvilsomt konstatere at forholdene ligger perfekt til rette for virkelig å finne formen. Tiden har flydd av gårde og nå er det nesten tid for hjemreise til Norge (3. mars.).

Jeg smasher og Markus følger med. Foto: Privat

Det er vanskelig å planlegge turneringer nå for tiden grunnet koronapandemien, og vi er forberedt på at noen kan bli arrangert på kort varsel. Ifølge seniortrenerne Jetmund Berntsen og Kåre Mol sier ryktene at det er lagt opp til en del turneringer fra og med mai. Så vi får håpe på det!