Vindbjart tapte lørdag den viktige bunnkampen hjemme mot Fana, og dermed står laget i fare for å rykke ned etter ti sesonger i 2. divisjon. Øyvind Gausdal scoret sitt 18. mål for sesongen da han headet inn 1-1, men et billig straffespark og en forsvarstabbe gjorde at Fana kunne reise hjem med alle poengene og et håp om å redde plassen i divisjonen.

Fana tok ledelsen allerede etter åtte minutter da venstreback Sindre Lie skjøt ballen i mål fra rundt 20 meter. Det var ikke rare oppmøtet på tribunen i duskregnet på Moseidmoen, men de som kom fikk se et flott angrep etter 18 minutter. Follerås fant Vindfjell med en fin pasning, innlegget fra venstrekanten var presist og headingen fra Gausdal var perfekt.

Etter utligningen presset hjemmelaget på for ledelse, men Fana var farlige på kontringer. Før pause skjedde det mye negativt for VFK. Daniel Johansen måtte ut på båre med skade etter en duell i feltet. Like etterpå fikk Fana noe som så ut som en billig straffe. Det ble litt tumulter i forbindelse med denne situasjonen og Follerås og bortelagets Lie fikk gult kort. Der skulle nok Torgeir Janbu sett sitt andre gule, men dommertrioen lot det passere og Fana kunne dermed fullføre med 11 mann. Tim Nilsen satte straffen i mål via keeper Nicolai Larsen Berg og sørget for 1-2 ledelse til pause.

VFK måtte angripe i andre omgang for å utligne Fana sin ledelse og det ble rom for bortelaget til å kontre. Larsen Berg måtte ta frem en dobbeltredning for å nekte 1-3. Hjemmelaget fikk etterhvert et visst press på Fana og Follerås stusset inn et mål, men ble avblåst for offside.

Kampen ble avgjort på en tabbe bak i forsvar. Tim Nilsen snappet ballen og satte kaldt inn 1-3 20 minutter før full tid. VFK var nær en redusering da Gausdal gikk alene gjennom hele forsvaret og la en ball ut til Preben Skeie, men midtbanespilleren ble blokkert da han skulle sette ballen i mål.

Dermed kunne Fana juble for tre poeng og fornyet håp i nedrykkskampen. VFK har kun to poeng ned til Fana nå, og Odd 2 kan komme á jour med bergenslaget med seier borte mot fortapte Byåsen til tirsdag.

Nå får Skeies menn en vanskelig jobb med å holde seg i divisjonen etter å stå igjen med null poeng på de to siste kampene mot Odd 2 og Fana. Nå står først en vanskelig bortekamp for tur borte mot Hødd, før topplagene Nest-Sotra, Notodden og Vidar venter i innspurten.