– Jeg regnet med at det kom til å gå fort fra start, men planen var å orientere selvstendig og sikkert. Dette fungerte, og ut av den siste gaflingen skjønte jeg at jeg var med i medaljekampen» sier en kjempefornøyd Sebastian.

Han var bare to sekunder bak vinneren i H17-18-klassen, Einar Melsom fra Fossum IF.

For arrangørklubben KOK var det veldig moro å få en medaljevinner. Marius Aurebekk var også lenge med i tetkampen i H17-19, og endte til slutt som nummer 11, snaue to minutter bak vinneren. I en meget jevn seniorklasse ble Vegard Danielsen beste KOK’er på 14. plass, etter spurtoppgjør med klubbkameratene Dag Blandkjenn (16.) og Håvard Irgens (17.).

Imponerte også i norgescupen

Søndag stod norgescup med mellomdistanse på programmet. Sebastian fulgte opp med nok et solid løp som holdt til en imponerende 4. plass. 18-åringen fra Vågsbygd har dermed fått akkurat den sesongstarten som han drømte om. Einar Ekeland fra Oddersjaa leverte også et godt løp og ble nummer 7.

Fornøyd etter søndagens løp var også 19 år gamle Marius Pytten. En oppløftende 5. plass ble det på den løpssterke KOK-junioren i H19-20. Han har vist seg fram tidligere i vår med seiere både i Portugal og Danmark, og nå ble det klaff på hjemmebane. Johannes Bakke Aashamar løp inn til en 9. plass i samme klasse.

Gaute Friestad, som valgte å stå over fredagens NM-natt, var tilbake på start søndag. Han ble klubbens bestemann med en 14. plass i seniorklassen. Han var sju sekunder foran Vegard Danielsen som ble nummer 16.

Høy kvalitet

KOK har satset målrettet på de unge løperne i flere år, med mange fellestreninger og høy kvalitet på øktene. Det er gøy å se at flere av løperne innfrir allerede i sesongpremieren. Samtidig er det flere andre løpere som helt sikkert vil blande seg inn i toppen i løpet av sesongen. Allerede neste helg stiller KOK med en stor tropp under de tradisjonsrike vårløpene i Østfold.

Marius Pytten og Sebastian Daland, begge KOK, med 5. og 4. plass i norgescup løp. Foto: Foto: Pål Runde.

Parallelt med NM-natt og norgescup for junior og senior ble KOK 2-dagers arrangert, og som markerte sesongstart for o-løpere i alle aldrer og på alle ferdighetsnivåer.

KOKs ungdommer ville ikke være dårligere enn klubbens juniorer og knallet til i sesongstarten med mange veldig gode løp. I H15-16 tok David Runde to suverene seire. Simon Beckmann Kristiansen ble nr 5 lørdag. I H13-14 ble det seier til Brage Takle lørdag, med Trygve Børte Nomeland på 3. plass.

Søndag var det Trygve som stakk av med seieren 11 sekunder foran Brage. I D15-16 fikk Christiane Ruud Bøckman en fin sesongstart med to 2. plasser. Silje Kregnes ble nr 5 i denne klassen lørdag. I D13-14 ble Maria Stødle nr 4 på søndag.

Ungdommer fra andre klubber i kretsen som også løp bra i helgen, var Asgeir Reiersen Jensen, Birkenes, med to 2. plasser i H15-16, og Astrid White, Søgne og Songdalen OK, med 3. plass i D13-14 på søndag.