Simen Spieler Nilsen, Arendal tok en sterk sølvmedalje på 5000 m under distanse-NM på skøyter i Stavanger denne helgen med den beste sesongåpning noen gang med 6.28,62 etter et godt disponert løp. Han var 6,42 sek bak Sverre Lunde Pedersen, Fana, men over sekundet bedre enn Sindre Henriksen, Fana og Håvard Bøkko, Hol som også gikk under 6,30.

Thomas Søfteland, også han Arendal skøiteklub, fulgte opp med 7. plass med 6.38.24.

Spieler Nilsen fulgte opp med bronse på 10.000 m med 13,37,02, der Søfteland ble nummer fire med 13.39.69.

Sverre Lunde Pedersen, Fana viste solid form da han kom inn til 13.18.40 og Håvard Bøkko kom også foran Arendal-guttene med like 13.29. Simens resultater gjorde at han ble tatt ut til World cup i Herenveen, den andre helgen i november.

For øvrig gjorde de fem øvrige unge sørlendingene flere flotte løp.

På 500m for damer ble 17 årige Vilde Baas fra Dølemo nr åtte sammenlagt etter to løp under gammelpers med pene 42,66 og 42,75.

I herreklassen stilte hele fire deltakere fra Sørlandet og her ble det perser over hele linje

Best var Magnus Myhren Kristensen, Arendal med 9. plass sammenlagt med 36.93 og 37.10 hvor begge resultater var bedre enn gammel pers 37,14.

På 13. plass fulgte broren Pål Myhren Kristensen med 37.84 og 37.96 også dette bedre enn gammel pers 38.12.

Dølemo-gutten Sindre Baas fulgte på 14. plass sammenlagt med 38,32 og sterke 37.57 og dette var langt under gammel pers 38,72!

Endelig fulgte Viktor Sørbukt Krumsvik, Arendal opp med 16. plass med 37.92 og 38.22. Han perset solid for 14 dager siden med 37.90 i Vikingskipet.

De samme løperne var også kvalifisert for deltakelse på 1000m og her tok Magnus Myhren Kristensen en sterk 6.plass med pene 1,12,15, Vinner var Håvard Lorentzen, Fana med 1,09.62 som er mesterskapsrekord.

Videre fulgte Sindre Baas med 1,14,77 (16. plass), Pål Myhren Kristensen 1.14.85 (17. plass) og endelig Viktor Krumsvik 1.15.88 (23-plass). Også i denne øvelsen ble det perser av alle sørlendingene.

På samme distanse for damer fikk så Vilde Baas en fin 9-plass med 1.28.52 i en øvelse hvor Simen Spieler Nilsens samboer Hege Bøkko, Hol var meget suveren med 1,17,22.