Det var tid for Camp Stokke igjen, det er en treningsleir rettet mot orienteringsungdom 13-16 år. Ungdommene på kretslaget i orientering reiste for fjerde året på rad til Melsom skole i Stokke på overnattingstur. Og i disse sammenslåingsider ble det arrangert fellestur for ungdommen fra Vest og Aust.

Fredag 10. juni kl 1400 satte bussen kurs for Stokke i Vestfold fra Gimlehallen, underveis ble et plukket opp noen ungdommer fra Birkenes ved Gaupemyr, og en del fra klubber i Arendal på Harebakken. Vi ankom Hogsnes skole ved Tønsberg ca kl 17.30 med 27 ivrige løpere, tre like ivrige foreldre og løpere og en ganske ivrig sjåfør og løper. Det var tid for sprinttrening i området rundt Hogsnes skole og barnehage. Resultater fra sprinttreningen ser du HER

Best fra Agder var Marius Aurebekk fra KOK som vant H15-16 klassen, den som kom dårligst ut, og klokket sist i mål var nok sjåføren Tony Halsall. Men han hadde jo ledet hele veien til Tønsberg….

foto
Camp Stokke 2016 (8)

Samlingsplass på Hogsnes i strålende solskinn

Etter løpet var det rett i bussen og til Melsom skole, som skulle være basen for oppholdet. Først var det mat, en nydelig gryterett, så var det å finne dusjen og rigge seg til i klasserommet. Kl 1900 var det et foredrag om hovedløpsforberedelser landslagsløper med Carl Godager Kaas, dette var interessant og lærerikt, til og med for bussjåføren. Utover kvelden var det avslapping og mingling med orienteringsungdom fra store deler av Sør/øst-Norge, mens de voksne ble kjent på lærerommet. Ca kl 2300 var det ro….

foto
Camp Stokke 2016 (10)

Carl Godager Kaas forteller om lure veivalg, og forsamlingen er veldig lydhør

Lørdag morgen var det frokost fra kl 0730, så morgentrening. Det var lagt ut fem forskjellige løyper med varierende lengde og vanskelighetsgrad, det ble ikke brukt elektronisk tidtaking her, dette var kun for trenings sin del. Alle løpere og foreldre deltok på treningen, mens sjåføren slappet av. Etter trening var det mingling og tid for å spise nista.

Før det var avgårde med bussen igjen til Midtsommersprinten, en konkurranse i Stokke med start fra Gjennestad Hageland. Sprintløp har ofte mange poster på korte løyper med flere retningsforandringer, og her skuffa ikke arrangør Stokke IL. Til og med sjåføren ble småsvimmel i perioder. Også i dette løpet lå Marius Aurebekk godt an, hadde bestetid i mål, men ble disket for å stemple på feil post.

foto
Camp Stokke 2016 (25)
foto
Camp Stokke 2016 (15)

Resultater lørdag

Etter løpet var det tilbake til skolen der det ble servert taco. Så var det igjen samling med info om hovedløpet av Isa Heggedal

Søndag var det opp tidlig til frokost, så pakking og rydding av klasserommene, før det bar avsted til Midtsommerløpet i mellomdistanse. Samlingsplass var ved Lillevarskogen industriområde, litt trangt men koselig for de ca 650 løperne som var påmeldt søndag.

foto
Camp Stokke 2016 (48)

Men i dag klaffet det for Marius, som vant G15-16 klassen. Mange andre gode plasseringer også av de andre løperne, må spesielt nevne mamma Marianne Hauge fra Hisøy, som løp bra hele helga. Vi fikk også besøk av Hans Gunnar Omdal, som hadde tatt turen til Stokke denne søndagen. Han klemte til med suveren seier i herreklassen.

Lite utvalg av bilder fra løpere søndag, det var som nevnt til sammen 31 løpere med stort og smått, fra flere klubber, det var deltagere fra følgende klubber: Kritiansand OK, Oddersjaa, Hisøy, Trauma, Birkenes, IK Grane Orientering og sjåføren fra Otra IL (Sjåføren stod over søndagens løp, måtte være uthvilt til lang kjøretur hjem)

foto
Camp Stokke 2016 (51)

Etter løpene er det alltid trivelig å samles i målområdet å sammenligne veivalg og strekktider, her er ingen konkurrenter men lagkamerater

foto
Her diskutere Traumas Henriette dagens løp med Marianne Hauge fra Hisøy.

Resultater søndag

foto
Reiseledere og foreldre for turen var: Siri Myhre fra Kristiansand OK, Tone Hirsch fra IF Trauma og Marianne Hauge fra Hisøy OK.
foto
Takk for turen alle sammen, flott ungdom.