I helga konkurrerte totalt 20 lag i kvinne og herreklasse om tittelen «Beste laget i Sør». Den årlige konkurransen Battle of South ble arrangert første gang i 2015 og har blitt et høydepunkt for de som trener crossfit for å konkurrere.

Anita Dalen gjør seg klar, mens Lene Telle følger med.

I år hadde vi deltakere fra CrossFit Flekkefjord, Grimstad, Kvadraturen og Kristiansand. Motivasjonen bak å arrangere en slik konkurranse ligger i å fremme CrossFit som sport, men også for å skape et godt miljø på tvers av boxene. Det krever mye dugnadsånd for å få alt til å klaffe og derfor er vi utrolig takknemlige for at så mange stilte opp som frivillige fra CrossFit 46, Grimstad, Kristiansand og Radix.

Are Nyhagen jobber og Svenn Winther passer på.

Konkurransen bestod av rene jente og guttelag med to deltakere på hvert lag. Alle lagene var gjennom 3 økter hvor de 4 beste gikk videre til finalen.

Første event:

Kl 09.00 var damene klare for å gjennomføre første økt som bestod av følgende øvelser:

c3

I CrossFit handler det om å være allsidig og mestre alle kroppens egenskaper, derfor er øktene nøye gjennomtenkt med tanke på akkurat dette.

Resultatlista kan fort forandre seg avhengig av hvilke økter man skal gjennom. Et godt gjennomtenkt lag med tanke på styrker og svakheter vil derfor være avgjørende i en lag konkurranse.

Finalen

Etter 3 intensive økter var alle spente på hvem som hadde sikret seg finaleplass. I herreklassen ble det ett lag fra Crossfit 46, Kvadraturen, og Grimstad. Spenningen var i taket da det var jevnt mellom 46 og Kvadraturen helt til siste sekund. Frank Leandro Fredriksen og Jo Stein Aanesen stakk til slutt av med seieren, etterfulgt av Thomas Bringsverd og Mads Krumm Haugen på 2. plass. 3.plassen gikk til Matthew Swinto og Are Nyhagen.

Vinnerlaget Frank Leandro Fredriksen og Jo Stein Aanesen (i midten), med Thomas Bringsverd og Mads Krumm Haugen på 2. plass og Matthew Swinto og Are Nyhagen på 3. plass.

Damefinalen bestod av hele tre lag fra CrossFit 46, og 1 fra Kvadraturen og ble også en spennende kamp om hvem som skulle stikke av med en plass på pallen. Scorene fra hele dagen var avgjørende for den endelige plasseringen og det var derfor en jevn kamp i finalen. Sara Kastbjerg Jensen og Silje Skalleberg stakk av med seieren i finalen, men havnet totalt sett på en 2. plass. Charlotte Nevland og Kaja Sødal på 1. plass og Kamilla Engesland og Linda Barria på 3.plass.

Charlotte Nevland og Kaja Sødal vant i dameklassen, med Sara Kastbjerg Jensen og Silje Skalleberg på 2. plass og Kamilla Engesland og Linda Barria på 3.plass.