Madelen Berås (24) fra Kristiansand red inn til seier foran flere tusen tilskuere. Madelen Berås (24) fra Kristiansand red inn til seier foran flere tusen tilskuere. Foto: Trond Pedersen

Til topps i påsketravet

En fantastisk helg er over! Jeg startet med en andreplass og avsluttet med en førsteplass på en av de største travhelgene vi har i Norge.

Nemlig påsketravet på Klosterskogen i Skien. Det var en fantastisk opplevelse med nesten 8000 tilskuere. Jeg hadde sett fram til denne helgen lenge. Hadde ikke de beste forutsetningene på forhånd med dårlige spor og litt usikker form på hestene. Men det løste seg perfekt. Spesielt lørdagen. Sabina Stjerna som startet fredag og ble nr 2, gikk et ordentlig godt løp. måtte tidlig ut i 3. spor etter dårlige rygger, og hun spurtet enormt til mål. Hadde jeg bare kommet fram litt tidligere.

Lykkelig etter seieren. Foto: Trond Pedersen

Men lørdagen slo alt. Bar Story! Et av siste valgene, og gav hele 25 ganger pengene. Ja, det var det ikke mange som hadde trodd. Jeg hadde bestemt meg tidlig for at jeg ville ri i tet med Bar Story, for jeg viste han var rask ut. Han har ikke pleid å være så tøff til slutt på en 2100m, men jeg var heldig og fikk dempet og styrt litt som jeg ville i tet, og da ble det bra til slutt! En etterlengtet seier for Bar story. Gleder meg til fortsettelsen.

Å vinne er en ubeskrivelig følelse, og spesielt på en sånn dag som påsketravet. Kan leve lenge på denne.

Nå blir det videre til jobben i SAS i fem dager. Neste løp blir til søndag igjen på Sørlandets travpark. Da skal jeg kjøre løp med min egen hest, Cherokee News og ri løp med Kings Centaurus. Det blir veldig spennende, og kan nesten ikke vente!