Solen skinte og forholdene lå perfekt til rette for 43 deltakere i AQ Tricup 1. mai.

AQ Tricup har blitt arrangert av Kristiansand Triathlon en gang i måneden gjennom hele vinterhalvåret. Det er lagt opp til en kort og en lang løype for å få med bredden i denne sporten. Etter svømmeetappen i AQ Bad, løper man opp til AQ trening og fortsetter med spinning og avslutter på løpemøllene. Dette har vært et uformelt og sosialt arrangement, hvor målet har vært å ha ufarliggjøre denne sporten med å ha det gøy og trene hardt.

Åttende og siste runde i AQ Tricup ble denne gangen gjennomført delvis utendørs, hvor svømmingen foregikk inne i AQ, mens spinningen ble gjennomført på terrassen utenfor AQ og løpingen langs strandpromenaden. Klubben inviterte også ikke-medlemmer, og det var spesielt gøy at flere unge ville prøve seg på denne sporten.

Triatlon har gjennom vinterhalvåret blitt veldig populært, og denne gangen hadde vi lang venteliste. På grunn av begrenset med plass fikk kun 43 stille til start. De heldige som fikk starte fikk oppleve flott vær, god stemning, slitne kropper og sosialt etterpå. AQ Trening stilte med premier og fantastiske lokaler.

Sondre Risdal Solheim vant herreklassen på tross av at han går med hånden i gips. 28 sekunder bak kom Øyvind Knag, og på en imponerende tredje plass kom Ketil Jerstad. Ingrid Soldal er en meget sterk svømmer og vant jenteklassen her.

På kort løype vant Odd Arne Rasmussen, 40 sekunder foran Daniel Willoch, og på 3dje plass kom Christine Jacobsen.

Dermed sikret Sondre seg 1ste plassen i AQ Tricup sammenlagt, med totalt 49 poeng. Øyvind Knag sørget for 2dre plassen med 32 poeng, og Ole Marius Mathiassen får 3dje plassen med 29 poeng.

Fra og med mai flytter vi utendørs. Da starter en ny triatlonserie på Sørlandet som heter Trisør-serien, som bygger på samme prinsipper om lavterskel og skal være et uformelt arrangement slik AQ Tricup har vært. Dette er et samarbeid mellom Arendal Triathlon, Grimstad Triathlon og Kristiansand Triathlon. Følg med!