UTØVERBLOGG: For en fantastisk helg det har vært på Flisa! Lørdagen startet jeg med en 3. og en 7. tid på trening, men etter hvert kom farten seg og jeg var klar for fight i omgangene. Første, andre og tredje omgang ble kjørt på lørdagen og alle tre omgangene holdt inn til 2. plass i klassen. Sammenlagt etter lørdagen lå jeg da som nummer to, noe som jeg er veldig fornøyd med.

Så kom søndagen og siste omgang skulle kjøres før finalene. Jeg kjørte inn til en ny andre tid i fjerde omgang og tok med meg to NM-poeng i sammendraget. Etter fire andretider lå jeg som nummer to og hadde 2. spor i A-finale. I finalen dro jeg starten, men lå på «ytteren» og Espen Isaksætre kom forbi på toppen gjennom svingen. Deretter lå jeg som nummer to inn til mål.

Espen Isaksætre vant helgas NM-runde i klasse supernasjonal 1600. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Jeg er veldig godt fornøyd med en andreplass og egen innsats under dette løpet. I 1. omgang var jeg to sekunder bak vinneren, i 2. omgang var jeg 1,5 sekunder bak og i 3. omgang var jeg 0,5 sekunder bak. I finalen holdt jeg godt følge, men gjorde en feil i alternativsporet som jeg tapte meter på. Men det å henge på hjemmefører med mange års erfaring er helt rått.

Etter seier i den første NM-runden, sjuendeplass i den andre og en andreplass i den tredje ligger jeg på andreplass i sammendraget når tre runder gjenstår. Jeg har et «dream team» som stiller opp og gjør alt for at jeg skal gjøre det så godt som mulig. Det setter jeg utrolig stor pris på!

Flere øvrige NMK Konsmo-sjåfører gjorde det bra i helga. Trond Simen Larsen vant klasse 2 og Per Magne Svardal ble nummer tre og Carl Erik Berg nummer fire i klasse 1. Emilie Lindland ble nummer 13 i juniorklassen.

Her er mitt «dream team»: Torleif Rafoss (far), Tonje Rafoss (mor), Arianne Rafoss (lillesøster), Oddvar Ågedal (mekaniker), Joakim Ågedal (mekaniker), Lars Norman Birkeland (bestefar), Anne Karin Birkeland (bestemor), Lisbet Birkeland (tante), Celine Birkeland Skuland (kusine) og Noria Birkeland Skuland (kusine). Foto: Anne Beth Mål Arntzen