KRISTIANSAND: Hvert år har Norges Fotballforbund, Norsk Fotballtrenerforening og Norsk Tipping en kåring av Årets grasrottrener. Kåringen skjer først i hver av de ulike kretsene og deretter kåres en nasjonal vinner. Vinneren kan krone seg med tittelen Årets grasrottrener i norsk fotball. Kåringen fokuserer på kandidater som utmerker seg spesielt og gjør en ekstra innsats for å bidra til at barn og unge koser seg med fotballen.

Vinneren i Agder er Vidar Nordhaug, som til daglig er trener i IK Gimletroll. Her er han hovedtrener for Jenter 15 som i år vant kretsmestertittelen for tredje år på rad. I tillegg er Vidar sterkt engasjert og involvert i kullene som samarbeider inn mot J15, så klubbens trenere og spillere i J13 og J17 nyter godt av Vidars tid og ressurser.

At det er over 100 jenter og et titalls trenere som får god oppfølging, oppriktig interesse og omsorg, gode fotballdiskusjoner og vennlige smil og ord hver uke, er ikke en overdrivelse. Vidar planlegger treninger, kamper og aktiviteter for ikke mindre enn fire kamplag, så det går med et betydelig antall dugnadstimer hver uke til spillerne i klubben. Han er en pådriver for jentefotball og har vært det i over 15 år, i blant annet Mandalskameratene og Lillesand i tillegg til NFF Agder.

 Jenter 15 i IK Gimletroll teller 32 jenter i 2007 og 2006-årgangen. Jentene er utrolig glade for jobben Vidar gjør og har stor respekt for hans fotballkunnskap. Og så gir de mye god energi, flotte resultater og fint spill tilbake! Bak fra venstre: Sonja Frigstad, Aleksandra Skårdal, Ingrid Lundgren, May Linn Trydal, Dina Vikeså, Helena Tørum, Jenny Årikstad, Åsa Lindtveit, Vidar Nordhaug, Laila Özturk, Christina Ødgren, Lise Jørgensen, Frida Modalen (delvis skjult), Kamilla Bjørheim og Oda Bakken (Helt skjult). Midten fra venstre: Johanne Granli, Mille Holand, Ella Ferning, Andrea Waage, Selma Lian, Mathilde Enger og Stine Langås. Foran fra venstre: Kristine Væting, Isabella Jore, Johanne Egeland, Stine Ljosland, Emilie Dale, Petrine Sødal, Betina Ruenes, Kristine Bakken og Lucy Krefta (helt skjult). Ikke til stede da bildet ble tatt: Martha Omdal (spilte J17-kamp) Foto: Egil Mølland

IK Gimletroll er utrolig stolt over at Vidar har fått denne utmerkelsen og vi er takknemlige for å ha en så hardtarbeidende, samarbeidsvillig, kunnskapsrik og god mann i vår klubb. En trener som fokuserer på god kvalitet, som ser verdien i å kurse seg og som lar utvikling gå foran resultater.

I tillegg til heder og ære til vinneren, får klubben 10.000 kroner som skal brukes godt rundt lagene som Vidar gjør en jobb for. Kjenner vi spillerne rett, vil de mobilisere stort i den nasjonale konkurransen som starter i november.