En titt på resultatlisteneonsdag 25. oktober viser at

holder stand på toppen blant mennene og kvinnene. Men ledelsen er ikke større enn at det kan endre seg i løpet av de siste dagene. Christian Wulff leder med 20 poengs margin på Magnus Åsland Hansen i sammendraget, mens Thomas Engebretsen følger 21 poeng bak der. Blant kvinnene ligger

36 poeng bak sammenlagtleder Siren B. Wulff. Lokalsporten tok en sjekk blant dem som hevder seg i toppen, både i sammendraget og i de individuelle grenene langrenn/rulleski, løping og sykling.

Les også:

:** – Jeg tror jeg har gitt det jeg har nå. Fikk løpt en ganske bra 400 meter på stadion før høstferien og da rykket jeg opp en del plasser på lista. Åtte sekunder forbedring ga vel over 20 poeng og det er hele ledelsen min.

Jeg håpet egentlig det skulle bli en litt tettere poengstrid nå på slutten, men det virker nesten som de andre holder på å gi seg.

Toppen av lista i år viser i alle fall at det er allroundere som gjør det best. Jeg har bestetid bare på ett av ni segmenter, så det er viktigere å hevde seg på alle enn å være best i noe. Det er motiverende.

Jeg skulle gjerne ønsket at flere sprekinger tok opp konkurransen. Det er hyggelig at aktive idrettsutøvere lar oss amatører konkurrere i fred. Men utøvere som Bent Inge Bakke og Leif Tore Eriksen og Øystein Sylta hadde lett utkonkurrert oss fire i toppen, selv om de også er mosjonister. Det blir spennende å se om det kommer noen sprell eller overraskelser den siste uka.

Siren B. Wulff: – Jeg har gjort mitt i Sprekingen for i år, og kommer ikke til å prøve meg på noen av segmentene igjen. Dermed er det sikkert mulig at jeg blir forbiløpt i innspurten.

:** – Det ser ikke lyst ut med tanke på sammenlagtseieren for meg, men jeg skal gjøre et siste forsøk i helga, om været er fint. Jeg har vært veldig fornøyd med å ha ledet Sprekingen, men jeg er ikke god nok syklist til å utfordre Wulff sammenlagt. Jeg ble imponert da han slo til med 59 sekunder på en løperunde rundt stadion, så det er veldig fortjent om han skulle vinne sammenlagt.

Ingrid Ukkelberg: – Siren har såpass mange poeng flere enn meg, at jeg ikke kan se at jeg kan klare å ta henne igjen. Jeg har lav score på to av sykkel-segmentene, rulleskisegmentet og løpe ei runde på stadion. Disse kunne jeg nok forbedret tida på hadde jeg hatt kapasitet. Så jeg får nøye meg med å ligge på en foreløpig 2 plass. Siren er ei rå idrettsdame, så jeg unner henne seieren i Sprekingen. Jeg får prøve igjen til neste år!

Bård Johannessen: – I år stikker Christian av med seieren. Utrolig sprekt å ta så mange poeng i alle grenene. For min egen del faller det meg litt tungt for brystet at en som snart er halvveis til 100 er foran meg på løpelista. Jeg er midt i hyttebygging og har ikke fått trent skikkelig siden Triquart i slutten av juli, så jeg må nok bare innse at Christian løper fortere enn meg i år. Kanskje jeg slår ham når jeg er 50 år, da er jo han nærmere 70 år.

Barbro Gjøstøl Engebretsen: – Det ser ut som om førsteplassen på dame- og herresiden totalt er urokkelig, så blir det spennende å se om plassene under endres noe i løpet av siste uke. Ellers vil jeg å applaudere dette artige og uformelle konkurransekonseptet som gjør at en ellers kjedelig treningstur får et ekstra lite krydder for oss med en smule iboende konkurranseinstinkt. Sprekingen er et fint og enkelt treningsmål gjennom hele året som flere burde benytte seg av.

:** – Sammenlagt ser det ut som ekteparet Wulff har festet grepet. Jeg tipper de vinner – de virker motiverte for å stå løpet ut, og er allsidige og gode i alt. For egen del hadde det selvsagt vært gøy om innsatsen i vinter holder til å beholde ledelsen i langrennsdelen – det er vel der jeg har sjanse til å hevde meg i dette selskapet.

Pål Bjørke: – Sprekingen er et artig konsept, men i år mistet jeg litt piffen da lysløypa på Strai telte med i sammendraget. Det var aldri forhold der oppe uten store innslag av barmark, som gjorde at jeg nok gikk glipp av 130-140 poeng og innså allerede da at jeg ikke kunne vinne. Christian vinner nok sammenlagt. Vel fortjent da han har prioritert Sprekingen og er god i alle disiplinene. Jeg gleder meg allerede til neste sesong!

Silje Røynstrand: – Førsteplassen blant damene ser ut som går ganske klart til Siren og Ingrid ser ut til å ha kontroll på andreplassen. Så jeg får bare håpe at Barbro ikke tar meg igjen på slutten. Neste år kan jeg nok vinne litt på å gå skisegmentene på snø! Langrennski på grus er nok verken gunstig for skiene eller tiden!

PS! Om du vil bli med på årets Sprekingen helt på tampen, har du fortsatt noen få dager igjen til å havne på listene. Det er gratis, og all info får du her.

PPS! Som i fjor er årets premier et Kvadraturen gavekort på kr 1000 til hver av hovedvinnerne. De seks delvinnerne får hver et Kvadraturen gavekort på 300 kroner.

Les også: