Jeg har ridd jevnt med løp de siste månedene nå, og føler meg i ganske bra form før NM-debuten i Drammen. Har imidlertid et problem med det ene kneet, men det kjenner jeg bare når jeg løper og heldigvis ikke når jeg rir. Jeg har guffet på med litt ekstra styrketrening denne uka, og håper det vil gjøre susen.

Jeg liker å trene med ball for å utfordre kroppen med balansetrening, og jobber da også med de små støttemusklene. De små støttemusklene i kroppen er ekstremt viktig når man rir.

Jeg har ikke vært så heldig med trekningen av de tre hestene jeg skal ri i morgen. Jeg fikk en spennende outsider som har gjort det bra i monté tidligere, men den ble disket i sitt siste løp.

Magetrening, ofte med hjelp av Bosu-ball, er viktig for å styrke kjernemuskulaturen. Foto: Privat

Den andre jeg skal ri har aldri deltatt i monté, og fikk ikke premie sist, så det er vanskelig å vite hva den kan prestere under salen.

Jeg godkjente den i prøveløpet, og da gikk den fint, men galopperte i siste sving. Den siste hesten jeg skal ri har lite penger på seg og møter en del gode andre. Jeg kjenner ingenting til den hesten.

Styrke i beina kommer av å trene med tunge vekter. Foto: Privat

Jeg har fått dårlige spor på to av hestene, så dette kan bli et krevende NM for min del.

Pullups er en øvelse jeg liker å gjøre. Å være så sterk som mulig i ryggen når man rir er svært viktig. Foto: Privat

Men jeg skal selvsagt gjøre alt jeg kan for å få best mulig premie med alle tre. Med det utgangspunktet jeg har, vil jeg være kjempefornøyd med en pallplass.

Jeg er dessverre altfor dårlig til å tøye ut. Denne øvelsen er veldig bra for de fleste, og spesielt vi som rir mye i montésits. Foto: Privat